Vali Adnan Yılmaz, Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi. Şehit Yakınları ve Gaziler için Yenikent Polis Merkezinde düzenlenen iftar yemeğine; siyasiler, bürokratlar, kurum müdürleri, sivil toplum temsilcileri şehit yakınları ve gaziler katıldı. Vali Adnan Yılmaz ve eşi Aysel Yılmaz, Şehit yakınlarını ve gazileri kapıda karşıladı. Yemekte Vali Adnan Yılmaz ve diğer il protokolünün ayrı masada oturduğu iftar yemeğinde dualarla oruçlar açıldı.

 


Vali Yılmaz,yaptığı konuşmada şehit yakınlarını ve gazilerini kutsal emanet olarak gördüklerini belirtti.
“Tarihimiz boyunca asla vefasız bir millet olmadık” diyen “Şehitlerine ve gazilerine sırtlarını dönenler, onlara yüz çevirenler, vatanlarına, bayraklarına, mensubu oldukları milletlere sırtlarını dönmüş, yüz çevirmişlerdir. Biz tarihimiz boyunca asla böyle vefasız bir millet olmadık. Şunu bilmenizi isterim ki; bu vatan bizlere her şeyden önce şehitlerimizin, gazilerimizin emanetidir.

 

Bu topraklar sıradan topraklar değil, bu topraklar uğrunda şehitler verdik, bu topraklar o şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarıyla adeta yoğruldu, hamur oldu. Biz bu topraklar üzerinde yaşıyoruz, bu bayrağı ve bu bayrağın onurunu ve şerefini muhafaza etmek her şeyden önce bize şehit ve gazilerimizin yüklediği ayrı birer vazifedir. Bayrağımız rengini, şehidimizin kanından alıyor. Bayrağımızın hilali, bağımsızlık mücadelemizin temsilini  ifade ediyor. Yıldız ise, işte o da şehitlerimizin ta kendisidir. Çünkü her şehit bir yıldızdır, her şehidin şahadeti bir yıldızın aslında ebediyete yürümesidir, bunu böyle göreceğiz, bileceğiz."dedi.
Vali Yılmaz, Millet ve devlet olarak şehit yakını ve gaziler için var olan imkanları sonuna kadar seferber etmeye çalıştıklarından söz etti.

 

Haber: S. KAŞKIR