Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Fas Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile düzenlenen Öğrenci Değişim Programı kapsamında Düzce’ye gelen Faslı öğrencilerin kurum ziyaretleri sürüyor. Misafir öğrenciler, Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti.

"Çok etkileyici bir geziydi"

Ziyarette öğrencilere eşlik eden Kasablanka Gençlik ve Spor Merkezi yetkilileri Düzce'de ağırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Türkiye gerçekten muhteşem bir doğaya ve güzelliğe sahip. Çok etkileyici bir geziydi. Türkiye, tarih ve kültür olarak diğer ülkeleri etkileyen bir ülke. Fas Gençlik ve Spor Bakanlığı aynı zamanda Avrupa’ya, Amerika’ya ve Asya’ya öğrenci gönderiyor. Bizi burada ağırladığınız için çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten bize vakit ayırdınız, her şey için çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

"İki ülke içinde çok faydalı olacağını düşünüyorum"

Faslı heyete “Öncelikle kardeş ülke Türkiye’ye hoş geldiniz." diyerek seslendiği konuşmasını Vali Zülkif Dağlı şöyle sürdürdü: "Öğrenci değişim programı için ilimizde olmanız bizi çok mutlu etti. Biraz daha ülkemizi yakından tanımış oldunuz. Zaten kâğıt üstünde ülkemizi biliyordunuz. Bizzat gelip ülkemizi tanımış oldunuz. Öğrencilerimiz de ülkemizi tanıma fırsatları oldu. Öğrenci değişim programının iki ülke için de çok faydalı olacağını düşünüyorum. Gençlerimizin iyi intibalarla buradan ayrılacaklarını, çok artılarla dolu olacaklarını düşünüyoruz. İnşallah Ekim ayında Düzce’den 18 öğrenci de Fas’ı ziyaret edecek. Öğrencilerimiz de ziyaretlerinde Fas’ın kültürünü ve tarihini yakında görme fırsatı yakalayacak. Öğrenci değişim programının iki ülke içinde hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

"Bir hafta boyunca çok eğlenceli zaman geçirdik"

Faslı öğrenci grubu adına konuşan Hukuk Fakültesi öğrencisi ise “İsmim Yusuf, 22 yaşındayım. Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Bütün gençler adına tanışma fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ediyorum. Gençlik Merkezi yetkilerinin bizim için yaptıklarına teşekkür ediyorum. Bir hafta boyunca çok eğlenceli zaman geçirdik. Bizi ağırladığınız için çok memnununuz. Biz de inşallah sizi Fas’ta ağırlamak istiyoruz.” dedi.

Karşılıklı kültür etkileşimi sağlanıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile başlatılan proje kapsamında Fas ve Türk öğrencilerin ülkeler arası öğrenci değişimi teşvik ediliyor. Öğrenci değişimin ilk bölümü 11-21 Ağustos tarihleri arasında İstanbul ve Düzce’de, ikinci bölümü ise 10-20 Ekim tarihleri arasında Fas’da düzenlenecek. Öğrenci değişimi ile Fas ve Türkiye arasında ortak geçmişin benimsenmesi, karşılıklı kültür etkileşiminin sağlanması, sosyal benzerlik-farklılıkların özümsenerek ön yargıların ortadan kaldırılması ve farklı bakış açılarının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Haber: C. ÜSTÜNER