Vali Ali Fidan,  Gölyaka Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkında yapımı devam eden bungalov evlerini ve çevre düzenlemesini yerinde inceledi.  Vali Fidan'a , İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Garnizon Komutanı Bilal Güvenir, Gölyaka Kaymakamı Murat Şener, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut ve Gölyaka İl Genel Meclis üyesi Mümtaz Genç eşlik etti.

Öncelikle örnek bungalov evi  gezen Vali Ali Fidan, eksik gördüğü yerlerle ilgili talimatlar verdi. tabiat parkına yapılacak gözetleme kulesinin  yerini de gezen Vali Fidan, ardından basına açıklama yaptı.

 Fidan, " Düzce güzel bir il. hep söylüyoruz tanıtımına da önem veriyoruz. Güzeldere şelalesi de bu nadidelerden biri. Bu alanı daha da güzel bir yer haline getirmek için çalışmalarımız var. şuanda işletmesi Gölyaka Belediyemizde. bu çalışmaların biran önce tamamlanması için çalışıyoruz. şuanda suyla ilgili çalışma yapılıyor.  İlk planda 10 tane bungalov tipi ev yapıyoruz. ilk örneğini de burada inceledik. eksik yerlerin düzeltmeler yaptık. burası konaklaması olan ancak peyzajıyla öne çıkan bir  yer olacak. Buraya gelen günü birlik geliyordu, artık konaklama da olacak."

DOĞA DOSTU OLACAK

İhtiyaca göre bungalov evlerin sayısını attırmayı planladıklarını söyleyen Vali Fidan,  bunu yaparken doğal dokuyu bozmamaya özellikle dikkat ettiklerinin altını çizdi.

Fidan,"bir şeye özellikle önem veriyoruz. doğal güzelliğini bozmadan beton yapılaşmaya yol açmadan tamamen ahşap doğa dostu bir genişleme, büyüme olsun istiyoruz."ifadelerini kullandı.

Şelaleye giden yolla ilgili ise Vali Fidan şu bilgileri verdi: " buraya gelen iki yol var. buranın yolu şuan için asfalt. ancak özellikle turizmle  büyük otobüsler gündeme geldiğinde yolun daha geniş, otobüslere uygun hale getirilmesi lazım. onu da turizm yolu kapsamında yapmak istiyoruz. ulaşımda altyapı önemli. genişletmek için planlarımıza devam ediyoruz."

GEÇİLEN DEĞİL, GEZİLEN YER OLSUN!

Düzce'nin tanıtımına önem verdiklerini belirten Vali Fidan,sözlerini şöyle tamamladı: " en büyük tanıtım, gelenleri memnun göndermek. ona yönelik çalışıyoruz. Düzce geçilen değil de, gezilen, kalınan, konaklanan yer olsun istiyoruz."

Haber;S.KAŞKIR