Vali Ali Fidan Düzce’de faaliyet gösteren yerel TV, radyo, günlük ve haftalık gazete ile dergilerin temsilcileri için iftar düzenledi.  Bir restorantta düzenlenen iftar yemeğinde Vali Ali Fidan, basın mensupları ile yakından ilgilendi, bol bol sohbet etti.



İftar vaktinin gelmesiyle orucunu açan basın mensuplarına, yemek sonrası bir konuşma yapan Vali Ali Fidan, Düzce’de 4 aylık görev süresini geride bıraktığını hatırlattı ve ilk kez basınla bir araya geldiğini belirtti. Bundan sonra daha sık aralıklarla basın mensuplarıyla buluşmayı planladığını söyleyen Fidan, yerel basının zorluklarına dikkat çekti:


“Basın 4. Kuvvet olarak tanımlanıyor. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi, doğru ve etik değerlere uygun şekilde basın görevi ifa edilmesi önemli. Özellikle basının yerelde bir takım zorluklar yaşadığını biliyorum.  Düzce’de göreve başlayalı yaklaşık 4 ay oldu.  bu süre zarfında bana gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum.  Sizlerle hep yakın diyalog içinde olmayı arzu ediyorum. Elimden geldiğince tüm haberleri takip etmeye çalışıyorum. Bunun içinde gazeteler, televizyonlar ve köşe yazılarından istifade ediyorum. Ortak paydamız olan Düzcemize hizmet ederken sizlerle yakın diyaloglar içinde olacağımız, kanalları her zaman açık tutacağımız ve kapımızın her daim açık olduğunu bilmenizi isterim.”



Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Erol Tayhan da şunları kaydetti:

“Çektiğimiz sıkıntıyı en iyi yaşayan bilir. Bizim kendimizi anlatmamız çok zor olur. Sayın Valimizin bize bakışı, beklentileri çok önemli. Biz sayın valimize bu zamana kadar gösterdiği performans ve çabadan dolayı teşekkür ediyorum.  Umarım bu birlik ve beraberlik devam eder.  Bir ve beraber olmak durumundayız. Bunu sürdürmek istiyoruz. Bizi anlayan bir valimiz olması her zaman avantaj. Bu anlamda sayın valimize teşekkür ediyorum.”


Vali Ali Fidan, konuşmasının ardından basın mensuplarının masalarını gezerek kısa sohbetler gerçekleştirdi. Fidan tarafından basın mensuplarına yemeğin anısına çeşitli hediyeler takdim edildi.