İl Halk Kütüphanesine giden Düzce Valisi Zülkif Dağlı kütüphaneyi denetledi. Dağılı, kütüphanede İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ve Kütüphane Müdür Vekili Hilay Ay’dan kayıtlı kitap sayıları, kayıtlı üye sayısı, günlük ziyaretçi sayıları ile ilgili bilgiler aldı.



Dağlı ders çalışan üniversite öğrencileri, yükseköğretim sınavlarına hazırlanan öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

Dağlı kütüphaneye ilişkin “Önemli olan kütüphaneyi ne kadar rantabl kullandığımızdır. Kütüphanemizi vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin ne kadarının istifadesine sunduğumuzdur.” İfadelerinde bulundu.

Kütüphanenin mesai mefhumuna göre değil vatandaş ve öğrencilerin en fazla faydalanabileceği saatlere göre çalışma saatlerinin belirlenmesini isteyen Dağlı, raf sistemlerinin daha sistematik hale getirilip kitap ve dokümanların ziyaretçilerin hizmetine sunulmasını, ziyaretçilerin mola saatlerinde yorgunluklarını giderilmesi için kütüphane binasında kantin hizmetinin sunulması talimatını verdi.

Dağlı, İl Halk Kütüphanesinin daha verimli daha faydalı hizmet verebilmesi için kütüphaneyi personel yönünden de güçlendireceğini belirtti.