Her yıl artan öğrenci sayısıyla büyüyen ve gelişen Düzce Üniversitesi etrafında yaşanan aydınlatma sıkıntısından dolayı sessizliğini bozan öğrenciler, gece gerçekleştirdikleri eylemle seslerini duyurmuştu.

Yurt çevresindeki bütün yolların aydınlatılmasını isteyen kız öğrenciler arkalarına bakmadan yürüyemediklerini ve tacize uğradıklarını dile getirmişlerdi.

Basında yer bulan ve gündemde yer edinen haberler sonrasında, konuyu detaylıca inceleyen Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı harekete geçti. Düzce Belediye Başkanlığı ve Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğüne resmi yazı gönderen Düzce Valiliği durumu ilgili kurumlara bildirdiğini açıkladı.

Düzce Valiliği yaptığı yazılı açıklamada gelişmeleri takip edeceğini de ifade etti.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

İlimiz yerel basınında da yer alan Düzce üniversitesinde öğrenim gören kız öğrencilerimizin, üniversite ve yurt çevrelerinin aydınlatılması konusu İlimiz Valisi Sayın Dr. Zülkif Dağlı’nın talimatıyla gerek Düzce Belediye Başkanlığına gerekse Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğüne resmi yazı ile bildirilmiş olup, konu ayrıca Valiliğimizce takip edilmektedir.”

Haber: İ.İ.AYDOĞDU


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ