Cumayeri ve Yığılca’yı sular altında bırakan sel felaketinin ertesi günü Vali Ali İhsan Su, Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz ve Osman Çakır,Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, il özel idare sekreteri Muharrem Tozan ilçelere gitti. Cumayeri’nde inceleme yapan heyet, esnafa ve halka geçmiş olsun dileklerini iletti. Heyetin ilk durağı Cumayeri oldu…Hasar tespit çalışmaları hakkında Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna’dan bilgi aldı.

 

Ardından aynı heyet, Yığılca’ya geçti. Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ile selde zarar gören yerleri inceleyen Vali Su ve siyasiler daire müdürlerinden bilgiler aldı.

 

Öncelikle Yığılca yolu dutlar mevkiinde bir süre yolu ulaşıma kapatan heyelan alanı gezildi.Vali Su, su seviyesinin yükseldiği Hasanlar barajının doluluk oranına baktı ve DSİ Müdürü Beşir Özcan’dan bilgiler aldı…

 

Her iki ilçede selzedelerle biraraya gelen ve yerinde sorunları inceleyen Vali Ali İhsan Su, selin ciddi zarar yol açtığını ancak can kaybının olmamasını sevindirici olduğunu ifade etti. Vali Su, yaraların sarılması için “ hasar tespitindeyiz.”dedi.

 

Haber; S.KAŞKIR