Bilindiği gibi 21 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilen “TOBB Türkiye Ekonomi Şurası”nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasına çağrısı sonucunda Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği başlatıldı. Bu doğrultuda illerde istihdamı arttırmak amacıyla gerçekleştirilen ve Düzce’de 25 Şubat 2019 tarihinde başlatılan İstihdam Seferberliği’nin toplumun tüm kesimlerine anlatılması, işverenlerin verilecek destek ve teşviklerle istihdam sayılarını arttırması, işsizlik rakamlarının en düşük seviyelere getirilmesi için her ay ilgili kesimler bir masa etrafında toplanıyor.

Bugün Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında Valilik Makam Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İş-Kur İl Müdürü Ferhat Acar, Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Necmi Köroğlu, Düzce Ticaret Sanayi Odası Yönetim Başkanı Tuncay Şahin ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda ülkemizin ekonomik kalkınma ve büyümesinin sürekliliğini sağlamak, işsizlik rakamlarını minimuma indirmek, işverenlerin küresel piyasalarda rakipleriyle rekabet edebilirlik düzeylerini arttırmak amacıyla devlet tarafından verilen teşvik ve desteklerin Düzce’deki durumu değerlendirildi.

Verilen istihdam rakamının üzerine çıktık
Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı toplantıda yaptığı konuşmada, Düzce’de hedefin çok üzerine çıkıldığına dikkat çekti. 2017 yılında Düzce için belirlenen 7 bin 500 artı istihdam rakamının Düzce Valiliği Çalışma Kurumu tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 10 bin artı istihdam olarak gerçekleştiğini açıklayan Vali Dağlı, bu durumun önemli bir motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çekti. Vali Dağlı ayrıca Düzce Valiliği önderliğinde kamu kurum ve kuruluşları, işverenler, işçiler ve tüm Düzceliler ile birlikte 2019 yılında da Düzce’de istihdam hedefinin üzerinde çıkmayı amaçladıklarını vurguladı.

Haber: H.DURNA