İl Özel İdaresi tarafından yaz döneminde köy yollarına yapılacak olan sıcak asfaltlama programı, geçen yıl planlanmasına rağmen mevsim şartlarından dolayı yetiştirilemediği için Akçakoca’ya bağlı Esmahanım, Dilaver, Davutağa köylerinin grup yolundan başlatıldı.

Köylere ulaşımı sağlayan yolun asfaltlama çalışmalarının başlangıcını Düzce Valisi Ali Fidan yerinde takip ederek Akçakoca’ya bağlı Uğurlu ve Esmahanım köyleri arasındaki yol yapımı ve sıcak asfalt çalışmalarını inceledi. Programa Ak Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Çakır ve İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan ve köy halkı katıldı. Vali Fidan yetkililerden asfalt çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

İncelemeler sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Fidan, “Asfalt programının Akçakoca’mıza, ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Akçakoca da bu seneki sezonu açmış olduk. Bu sene Akçakoca da Uğurlu-Esmahanım köyleri arası yaklaşık 8,5 km’lik asfalt çalışmamız var. Sıcak asfalt çalışmaları başladı. Bu hat toplamda 17 km, Cumayeri’nin denizle bağlantısını, Akçakoca bağlantısı ve tarihi Ceneviz yolundaki sıcak asfalt çalışması tamamlanmış olacak. Şuan ki planlamamız ilave kaynak bulunduğunda bunu daha da arttırma imkânımız olacak. Asfalt sezonunu burada açmış olduk. Dediğim gibi çok kaliteli bir çalışma var onu da gördük. Kaliteden taviz vermiyoruz.” Dedi.

Bölgedeki asfalt programının geçen yıl planlanmasına karşın hava şartları nedeniyle yetiştirilemediği bilgisini veren Vali Ali Fidan, Ramazan Bayramına kadar çalışmaları tamamlamayı istediklerini belirterek, “Normal şartlarda günde 1- 1,5 km arası asfalt dökülüyor. Bizim normal şartlarda Akçakoca’daki asfalt programının eğer hava şartları müsait olduğunda Ramazan bayramına kadar tamamlanacağını düşünüyoruz. Hem bu Uğurlu-Esma Hanım hem de diğer hatlarda yani Akçakoca da yapacağımız toplam 19,3 km asfaltı ramazan bayramına kadar tamamlamayı öngörüyoruz. ”ifadelerinde bulundu.

Haber:Y.SEVER