Gümüşova'nın doğal güzelliğiyle tanınan köyü, Yeşilyayla'da tedirgin bekleyiş devam ediyor. Bölgede açılmak istenen taş ocağına karşı köy halkı çözümü bu kez Vali Adnan Yılmaz'da aradı.

Köylerine yapılması planlanan taşocağına karşı çıkan Gümüşova Yeşilyayla köyü muhtarı ve köy ihtiyar heyeti bugün Vali Adnan Yılmaz'ı ziyaret ederek konuyla ilgili çekincelerini iletti. Daha önce Kaymakamlığa sorunlarını içerin bir yazı ileten Yeşilyayla Köyü Muhtarı Erdoğan Başkoç, Vali Yılmaz'a köy halkı olarak bölgede açılması planlanan taş ocağına karşı olduklarını dile getirdi.

Valilik makamında yaptıkları ziyarette Muhtar Başkoç ve ihtiyar heyeti taş ocağının doğaya verilecek tahribatın yanı sıra su kaynaklarının yok olması ve bölgede yürütülen arıcılık faaliyetlerinin sona ermesinden korktuklarını söyledi. Ziyaretin ardından Vali Yılmaz, muhtar ve köy sakinleri ile birlikte bölgeye incelemeye gitti.

Vali Yılmaz'ın yaptığı incelemede bölgeye açılacak olan taş ocağının bir felakete yol açacağını ve köy halkına çözüm için yardımcı olmak noktasından elinden geleni yapacağı söylediği öğrenildi.

Yılmaz'ın ayrıca köy muhtarı ve ihtiyar heyetine ilgili müdürlüklerden konuyla ilgili alacağı görüşlerin ardından bir cevap vereceği bildirildi.

Haber: S. KAŞKIR