Vali Ali İhsan Su, üretim ve hizmet sektörüne yeni ürünler sunan ve bünyesindeki firmaların kalite ve verimliliğini arttırmasına önemli destek sağlayan Düzce Teknopark’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Vali Su, gerçekleştirdiği ziyarette Teknopark Yönetim Kurulu toplantısına da katılarak Düzce Üniversitesi Rektörü ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’ndan Teknopark faaliyetleri ve yürütülen projeler hakkında bilgiler aldı.


Vali Ali İhsan Su, yönetim kurulu toplantısının ardından Teknopark'ta faaliyet gösteren girişimci firmaları ziyaret etti. Çalışmaları yerinde inceleme imkânı bulan Vali Su, bir yazılım firmasında çalışan Düzce Ünivesitesi öğrencilerinden, Yemen Milli Eğitim Bakanlığı için hazırlanan proje hakkında detaylı bilgiler aldı. Teknopark ziyareti sırasında Düzce Üniversitesi öğrencilerinden Erdem Ergin’in kurduğu firmayı da ziyaret eden Vali Su, Teknopark'ta çalışıp şirket kuran birçok öğrenci olmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Teknopark, öğrencilerin eğitim hayatları sürerken iş hayatına atılabilecekleri son derece faydalı bir kurum.” dedi.


Düzce Teknopark


9 Haziran 2009 tarihinde başlayan Düzce Teknopark kuruluş çalışmaları kapsamında Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı ile 3 Temmuz 2009 tarihinde “Teknopark Kurucu Heyet Protokolü” imzalandı. 28 Aralık 2009 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru ile Düzce Teknopark kurulumu değerlendirme süreci başladı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Düzce’de yaptığı incelemeler neticesinde Düzce Teknopark kurulumuna ilişkin bir rapor hazırlandı. Düzce Teknopark başvuru dosyası, 20 Temmuz 2010 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ar-Ge Genel Müdürlüğü’nde yapılan toplantı ile değerlendirilerek Düzce Teknopark’ın kurulması kararı alındı. Düzce Teknopark, 1 Ekim 2010 tarihinde 27716 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla kuruldu.


Düzce Teknopark A.Ş. ise 32 ortak ve 500 bin TL sermaye ile 20 Nisan 2011 tarih ve 7798 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayımlanarak resmen faaliyete geçti.

 

Haber;C.Üstüner