2015 Ekim ayında Düzce Valiliği tarafından yürütülen çalışmalar ve yapılan görüşmeler sonucu Kalıcı Konutlar Güzelbahçe Mahallesi’nde 608 adet işyerinin yurt yapılarak kiralanması için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (YURTKUR) ile protokol imzalanmasıyla İl Özel İdaresi çalışmalara başladı.

1999 Depremleri sonrası inşa edilen ve yıllarca metruk durumda kalan Kalıcı İşyerleri üniversite öğrencilerinin yurt ve barınma ihtiyacını karşılaması için dönüşüm süreci devam ederken, Vali Ali Fidan kalıcı işyerini ziyaret ederek hazırlanan örnek odayı inceledi. İl Özel İdaresi yetkilileri ile birlikte binayı dolaşan Fidan, devam eden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Burada basın mensuplarına açıklama yapan Vali Ali Fidan, Kalıcı Konutlar’da metruk bina sorunun ortadan kalkacağını belirtti.

Fidan, “Bugün yurt binalarını inceliyoruz. Burayı 3 ayrı şekilde ihale etmiştik. Çalışmalar başladı. Kalıcı işyerlerini yurda dönüştürüyoruz. Bin 746 kişilik ilave bir yer oluşturuyoruz. Binaları yeni döneme yetiştirmek için çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Önemli olan buraları prestijli binalar haline getirmek. Bundan sonra ki aşamada da yeni binaları da yaparak yeni döneme yetiştirmek istiyoruz. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Düzce’de artık bu binalar sorun olmaktan çıkıyor. Daha kullanışlı, daha hoş binalar hale geliyor. Burada güvenlik sorunu vardı. Önemli olan bu sorunu da ortadan kaldırıyoruz. Esnafımız için de vatandaşımız içinde daha huzurlu prestijli alanlar haline gelecek.”dedi.

Gelecek eğitim-öğretim dönemine yurtları hizmete sokmayı planladıklarını dile getiren Fidan, açılış tarihi olarak da Ağustos ayını işaret etti.

Fidan, “Ağustos ayı sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Yeni dönemde buralar yurt olarak kullanılmaya başlanacak. Yurt tamamlandığında prefabrik yapıda olan Avni Akyol yurdundaki öğrencileri de buraya alıp oradaki yurdu Düzce’ye daha yakışır bir hale getirmek için proje çalışmalarına başlandı. Yüklenici firmalarla görüştüm, vaktinde bitireceğiz. Burada güvenlik sorunu kaldırmış, bin 746 öğrencimize yurt kazandırmış oluyoruz binaları da metruk halden çıkarıyoruz. Düzce’nin çok önemli bir sorunu böylece ortadan kalkmış olacak. Bunlar çok önemli gelişmeler. Özellikle Kredi Yurtlar Kurumu genel müdürü Sinan Aksu’ya her zaman destek olduğu için teşekkür ediyorum. “ifadelerini kullandı.

Vali Fidan, binaların Kredi Yurtlar Kurumuna kiralanmasıyla İl Özel İdaresi’nin kasasına her yıl 2 milyon 940 bin lira kira geliri sağlanacağını da sözlerini ekledi. Fidan, Kalıcı Konutlar’daki işyerlerinin ardından Şıralık Mahallesi’ndeki Düzce Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde İncelemelerine devam etti.

Haber;S.KAŞKIR