9-10 Nisan tarihlerinde Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'nde yapılacak olan Türkiye Off-Road Şampiyonası için hazırlıklar devam ediyor. Vali Ali Fidan, Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar'la birlikte Kaynaşlı Motor Sporları Merkezi'ni ziyaret ederek son çalışmaları yerinde gördü.

Vali Fidan, Düzce Otomobil Sporları ve Off Road Kulübü (DOSOD) yarışma direktörü Beytullah Özenir'den bilgi aldı. Parkura yukardan bakan bir bölgede gözlemler yapan Vali Fidan, ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Fidan, Kaynaşlı Spor Merkezi'nin her geçen gün daha da gelişme kaydettiğini belirtti ve  merkezin bu yıl 9 yarışa ev sahipliği yapılacağını duyurdu.

Düzce'nin sahip olduğu konumunun avantajlarına dikkat çeken Fidan, ev sahipliği yapacağı yarışlarla Düzce'nin tanıtımının sağlanacağını kaydetti.

 Vali Fidan ardından yarış arabalarından birine binerek parkura dolaştı. Türkiye Off-Road Şampiyonası'nda yarışacak olan Burhan Yiğit, Vali Ali Fidan'ın copilotluğunda zorlu parkurda test sürüşü yaptı.

Tecrübeli yarışmacı Burhan Yiğit'in direksiyonunda adrenalin  dolu parkurda tozu dumana katan Vali Fidan'ın içinde bulunduğu yarış arabasını izleyenlerin yürekleri ağza geldi. Vali Fidan, araçtan indiğinde mikrofonlarımıza şu değerlendirmeyi yaptı: " Normalde nasıl kullanıyorsan öyle kullan dedim. Güzel bir parkur olmuş. Sporu seviyorum  ama Offroad'u ilk defa Düzce'de denedim.  çok güzeldi bütün sporseverlere öneriyorum ama gerekli tedbirlileri aldıktan sonra..."

Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ise spor merkezinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında Kaynaşlı için hedeflerini anlattı. 2019 yılında Kaynaşlı'nın spor merkezi haline dönüşeceğini vurgulayan Bayraktar, hem Düzce'yi hem de Kaynaşlı'yı güzel günler beklediğini belirtti. 

Haber;S.KAŞKIR