Düzce'nin uzun yıllardır turist çeken önemli tabiat anıtlarından biri olarak tanınan Samandere Şelalesi ile ilgili yaptığımız haberlerin ardından Vali Ali Fidan, Samandere'ye giderek şelalede ve yolda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Düzce Valisi Vali Ali Fidan, beraberinde İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve  İl Özel İdaresi teknik elemanları ile hafta sonu yürütülen istinat duvarı, dere ıslah çalışmaları yol ve asfalta hazırlık çalışmalarını yerinde denetledi.

Vali Fidan burada yaptığı açıklamada; “Samandere Şelalesi Düzce’mizin önemli turizm alanlarından bir tanesi.  Yol konusunda artan şikayetler nedeniyle başlatılan çalışmaları yerinde görmek istedik. Bu yolda iki kurumumuz çalışma yapıyor. Öncelikle Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yolun kenarından akan Uğur Suyu’nun zaman zaman yüksek debisi  ve  yola verdiği zarar nedeniyle 6 noktada istinat duvarı çalışması başlatıldı. Bu çalışma kapsamında derenin bazı yerlerinde su yataklarında iyileştirmeler yapılacak. Yoldaki heyelanları önlemek içinde çalışma yürütülüyor. DSİ’nin çalışmasının hemen ardından önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi yolun sıcak asfaltla kaplamasını yapacak. İnşallah mevsim şartları elverdiği ölçülerde bu yıl yoldaki tüm çalışmaları bitirerek, yolu asfaltlamış olacağız.” dedi.

Vali Ali Fidan  yol ve şelaledeki çalışmaları incelemesinin ardından yapımı tamamlanan Samandere Şelalesi tesisinde bulunan  kır lokantası, mescit ve yürüyüş yolları ve şelale alanındaki seyir terasında incelemelerde bulundu.