Valilikte bugün yoğun bir toplantı trafiği vardı. Sabahtan "Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı" başlıklı toplantı gerçekleştiren Vali su, hemen akabinde Karayolları Trafik Güvenliği Toplantısı düzenledi. Toplantının basına açık kısmında konuşan Vali Su, trafik güvenliği ile ilgili geçen aydan alınan kararların gözden geçirileceğini söyledi. Örnekler veren Vali Su, geçen ay düzenledikleri toplantıda aldıkları BEÇİ Kavşağının ışıklandırması ile ilgili kararın bugün faaliyete geçtiğine işaret etti.



Trafik güvenliği toplantısında vali Su, vatandaşları trafik kurallarına uymaları konusunda uyarmayı da ihmal etti.


Vali Su, “Ben bir çağrıyı daha yinelemek istiyorum. Mutlaka trafik kurallarına uyalım. Uymayanları uyaralım. Güvenli sağlıklı seyahat etmek istiyorsak trafik kurallarının bizim için konulduğunu aklımızdan çıkarmayalım.” dedi.


Daha öncede haberlerimize konu ettiğimiz Tepecik Mahallesi’ndeki bariyer sorunu ile ilgili olarak sorduğumuz soruya ise Vali Su, gündemine aldıklarını toplantıda konuya ilişkin kararlar alınacağını ifade etti. 


Bilindiği gibi Tepecik Mahallesinin ortasından geçen Kuzey Çevre yolu vatandaşları mağdur ediyor… Karşıya geçmeleri için üst geçit ya da alt geçit olmaması nedeniyle mahalle sakinleri bariyerlerin üstünden atlamak zorunda kalıyor…


Yine son olarak Kuzey çevre yolunun böldüğü Tepecik Mahallesi’nde karşıya geçemeyen vatandaşlar çözümü bariyerleri sökmekte bulduğu ve tehlikeli bir şekilde karşıya geçtiği görülmüştü. Trafik toplantısında Tepecik Mahallesi ile ilgili ne karar verileceği önümüzdeki günler gösterecek…

 

 

Haber;S.Kaşkır