Düzce’de eğitim alanında 2013 yılında özellikle prefabrik okullar konusunda önemli gelişmeler yaşanmış, bazı okullar ihaleye çıkarak inşaatlarına başlanmıştı… Depremin ardından yapılan ve aradan geçen uzun yıllara karşın hala eğitimin devam ettiği prefabrik okulların yerine yenileri yapılmaya devam ederken, geride bıraktığımız yıllarda alınan mesafe ve yapılanlar bugün masaya yatırıldı.


Valilik Toplantı salonunda Vali Ali İhsan Su başkanlığında yapılan toplantıda Milli eğitim yatırımları değerlendirildi. İl ve ilçelerde ilgili kurum müdürleri ve kaymakamların katıldığı toplantıda bugüne kadar yapılanlar ve gelecek projeler konuşuldu.

 

Toplantı hakkında bilgi veren Vali Ali İhsan Su, şunları söyledi:


2014 yılı değerlendirmelerini ele alacağız. Devam eden, biten ve ihalesi yapılan inşaatlar ne durumda, dar boğazı var mıdır, tıkanan sorunlar varsa onları nasıl çözeriz bunların değerlendirmesini yapacağız. Eğitimde gerçekten geçen dönemden bu yana önemli yatırımlar imza atılmıştır. Halen 26 okul inşaatı devam etmektir. Yeni ihalesi yapılan okullar var. 2014-2015 yılı sonunda bitecek ve çok daha güzel bir dönem geçireceğiz.”


Toplantı basına kapalı devam ederken, konuşulan konular ve alınan kararlarla ilgili kamuoyuna bilgi vereceği bildirildi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır