Bakaç ailesi, Çamköy Mahallesinde kendi birikimleri ile oğulları için özene bezene yaptıkları evleri yaklaşık 1 ay önce çıkan yangında kül oldu. Yangın, Oğullarını evlendirmek için 68 bin TL kredi çekerek büyük borca giren ailenin tüm emeklerini de aldı. Belediyeden emekli Çetin Bakaç’ın aldığı aylık kredi borcuna yetmiyor… Evinin yandığından habersiz cezaevinde yatan oğlu için biran önce evini onarmak isteyen Çaresiz Baba Çetin Bakaç’ın sosyal yardımlaşmadan yardım talebinin geri çevrilmesi elini kolunu bağlamış.

 

 

Evini sigorta yaptırmamasının ihmal olduğunu kabul eden Bakaç, “Kimse başına bunun geleceğini tahmin etmez.” Derken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı’na sitemli…

 



3 yetim çocuğa baktığını söyleyen Çetin Bakaç, eski muhtarın yanlış beyanı ile yardım alamadığını öne sürdü.

 

 


Vali Ali İhsan Su’ya evinin durumunu görmeye davet eden Bakaç, devletten yardım almazsa dilencilik yapmaya çıkacağını söyledi.

 


Bakaç, “Yanan evimin tadilatı için cüzi bir yardım talep ettim. Başkaları gibi sahte rapor alıp devleti sömürmedim. Eğer namusumla çalışıp, emekli olmak suçsa ben suçluyum. Devlete vergi vermek dürüstçe çalışmak suçsa ben suçluyum. Dişimle tırnağımla biriktirip çocuğuma ev yaptırdım. Bu Allah’tan gelen bir felaket. Evinin yanmasını kimse istemez: ama benim başıma geldi. Biz devletimizden ahım şahım bir şey talep etmedik. Sadece evimin tadilatı için sosyal yardımlaşmaya başvurdum. Daha önceki muhtarın beyanıyla yardım yapılmıyor. Valimiz gelsin kendisi görsün. Eğer devlet bana yardım etmeyecekse ben çıkıp dilencilik yapıp evimi tamir edeceğim.” Dedi.

 

 

 

 

Haber;S.Kaşkır