Son valiler Kararnamesi ile Şırnak’a atanan Vali Ali İhsan Su için Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından veda yemeği düzenlendi. Yemeğe kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, kurum Müdürleri, Sivil toplum kuruşu temsilcileri, siyasiler, iş adamları olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.


Yemek konuşmalarla başladı. Öncelikle Vali Vekili Hasan Bağcı, Vali Ali İhsan Su’yla bir buçuk yıl beraber çalışmanın mutluluğunu dile getirdi. Bağcı, Vali Su’nun hoşgörülü, samimi ve mütevazi kişiliğinden bahsederek Düzce için çalışma gayreti içinde olduğunu dile getirdi.Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise Düzce’deki sürekli vali değişimi ile ilgili yaptığı espri salondakileri güldürdü.

KELEŞ: ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATTI

Keleş, “ Bir vali daha geldi, gidiyor. Kaçıncı vali neredeyse sayısını hatırlamayacağız. Bir anlamda iyi. Yakında Türkiye’nin tüm vilayetlerinde görev yapan valiler bizim Düzce’den geçmiş olacak. Her vilayette bir temsilci valimiz olacak.”dedi. 



Vali Ali İhsan Su’ya görev yerinde başarılar dileyen Keleş, Su’nun zor bir İl’e gönderilmesinin devletin ona olan güveninin göstergesi olarak yorumladı. Keleş Vali Ali İhsan Su’nun Düzce’de önemli hizmetlere imza attığını söyledi ve buna örnek olarak yılan hikayesine dönen kamu binalarını ve turizm yatırımlarını gösterdi.

BİZ BİR ABİ KAZANDIK, ŞIRNAK’TA YENİ BİR VALİ

Keleş sözlerini  “biz bir abi kazandık, Şırnak’ta yeni bir vali” sözleri ile tamamladı. Veda Konuşması için Kürsüye gelen Vali Ali İhsan Su ise Düzce’deki çalışma hayatında yaptığı en zor konuşma olduğunu belirtti. Düzce’yi ve Düzce halkını çok sevdiğini dile getiren Vali Su, atanan valilerinin ilk görev yerinin Düzce olmasının Düzce için bir şans olduğunu ifade etti.


 
BURASI İLK GÖZ AĞRIM


Su, “ her gelen ilk valiliğini burada yaptığından ayrı bir heyecanlı ve gayretli olur.  Burası benim ilk göz ağrım olduğu için unutulmaz.  Düzce ili ve Düzce halkı her şeyin en güzeline layık.  Sizler için en güzelini yapmaya gayret ettik.  Buradaki tüm hizmetler şahsımızın değil, herkesin.  Benden sonra gelecek valimiz aldığı bayrağı daha yukarılara taşımak için hizmet edecek.” dedi.



Vali Su sözlerine helallik isteyerek tamamladı ve “Şırnak’ta her zaman bir kapınız var. Yolunuz düşerse mutlaka beklerim” dedi.Konuşmaların ardından Vali Su’ya çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi. ardından Vali SU, davetlilerle tek tek tokalaşarak vedalaşırken, hatıra fotoğrafı çektirildi.

Haber;S.KAŞKIR