Yaz ayları yaklaşırken, Düzce’nin turizm potansiyelinin nasıl değerlendirileceği ile ilgili olarak görüş alış verişi yapmak amacıyla, konunun taraflarının bir araya geldiği bir toplantı yapıldı. Toplantıya Düzce Valisi Bülent Kılınç, İlçe kaymakam ve belediye başkanları, Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve işletmeciler katıldı.

Toplantıya katılan işletmeci ve işadamları, karşılaştıkları sorunların yanı sıra, Düzce’nin turizm açısından temel handikaplarını da anlatırken, üzerinde en çok durulan konular altyapı ve hizmet sektöründe çalışacak nitelikli elemen eksiklikleri gündeme getirildi. İşletmecilerin düşük fiyata yüksek kalite hizmet vermesi gerektiği de katılımcılar tarafından dile getirildi.

Toplantıda konuşan Düzce Valisi Bülent Kılınç, Turizm haftası etkinlikleri düzenlenirken, konuşulanların lafta kaldığına yönelik eleştiriler yapıldığını, kendisinin söylenenlerin takipçisi olacağını söylediğini, bu amaçla bu toplantıyı düzenlediklerini dile getirdi. Kılınç, Düzce’nin turizm pastasından nasıl daha büyük pay alacağı ile ilgili olarak çalışmalar yürütüldüğünü, iki kaymakamı bu amaçla Antalya’ya gönderdiğini açıkladı.

Vali Kılınç, Düzce’de turizm konusunda bilincin yeterli seviyede olmadığını ifade ederken, bu nedenle Antalya’da düzenlenecek olan eğitim gezisine Düzceli işletmecileri de davet etti. Toplantıda bulunanlara kimlerin katılacağını sordu. Salonda bulunan yüzü aşkın işletmecisinin yarısından fazlası böyle bir geziye katılmak istediğini ellerini kaldırarak belirttiler. Kılınç, Düzce’nin turistik niteliği olan yerlerinden Düzce’de yaşayanların yeterince yararlanmadığı eleştirisini de yaptı.

Kültür ve turizm İl Müdürü Özcan Budak ise,  toplantıya katılımın beklenenin üstünde olduğunu, bu durumun Düzce’de turizm sektörünün olduğunu göstermesi açısından çok önemli olduğunu söylerken, Düzce’ye gelmek isteyen Turist Kafilelerinin olduğunu, bu başvuruları en iyi şekilde değerlendirmek için yapılması gerekenlerin konuşulması gerektiğini söyledi.

Toplantıya katılanlar daha sonra turizm ile ilgili olarak görüşlerini ve eleştirilerini anlatarak, çözümler önerdiler.  Konuşmacılar, Düzce’nin Turizm Bölgesi olarak bilinmediğini,  tesislerin genel temizlik açısından gizden geçirilmesi gerektiğini, eğitimli personel sıkıntısı çekildiğini ve fiyatların yüksek olduğunu dile getirdiler.