Öncü Medya Grup Müdürü Pelin Güven Yıldırım ve Düzce Manşet Gazetesi Haber Müdürü Canan Üstüner, Vali Ali İhsan Su’ya bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Düzce’nin eğitim, sağlık, turizm ve sanayi alanlarındaki durumu sohbet havasında konuşuldu.

 

 

Tanıtım daha iyi yapılacak

 

 

Turizm ve eğitim konusuna büyük önem veren Vali Su, Düzce turizminin hakettiği noktaya ulaşması adına bir master planı hazırlattığını vurguladı. Ankara ve İstanbul gibi iki metropol şehrin arasında bulunan Düzce'nin doğal, tarihi ve turistik güzelliklerinin tanıtımının yeterli olmadığını kaydeden Vali Su, "İlimizde rafting, paintball, rafting ve trekking gibi bir çok aktiviteyi gerçekleştirmek mümkün. Yeşilin her tonunun mevcut olduğu Düzce şelaleleri, gölleri, yaylaları, kanyonları ve mesire alanlarıyla gez gez bitmeyecek güzellikleri barındırıyor. Doğal güzelliklerinin yanında tarihi ve kültürel değerler, Akçakoca'da denizimiz ilimizin turistler açısından tercih edilmesini sağlıyor. Bizim görevimiz bu değerleri en iyi şekilde tanıtarak Düzce'mizin turizmde parlamasını vesile olmak. Bu noktada bir master planı hazırlanıyor. Turizmin her yönüyle ele alındığı bu plan, turizm açısından daha iyi noktalara gelmemizde yol haritamız olacak." dedi.

 

 

Uğrak noktalardan birine dönüşecek

 

 

Yine uzun süredir kış turizmine kazandırılması planlanan Kardüz Yaylası'ndaki çalışmalara değinen Vali Su, sonbaharda yerinde incelemelerde bulunduğu Kardüz'ün doğa harikası bir yer olduğunu vurgulayarak, geçtiğimiz aylarda turizm gelişim bölgesi ilan edilen bölgenin en iyi yatırımlarla kış turizminin uğrak noktalarından birine dönüşeceğini söyledi.

 

 

Eftenia Otel'e talip çıktı

 

 

Turist çekmek adına çalışmaların bunlarla sınırlı kalmadığını belirten Vali Su, yapımı devam eden Samandere-Abant yolunun da Düzce'ye önemli artılar sağlayacağını ifade etti. Yine ekonomik sorunlar nedeniyle faaliyeti duran ve uzun süredir atıl olarak duran Eftenia Otel'in devlet tarafından değerlendirilip değerlendirilmeyeceği konusu hakkında da bilgi veren Vali Su, otelin özel sektör tarafından da ilgi gördüğünü açıkladı. Geçtiğimiz günlerde bir yatırımcının otelde incelemelerde bulunduğunu söyleyen Vali Su, kaplıca turizmi düşünülerek inşa edilen otelin kısa sürede değerlendirilebileceğinin sinyallerini verdi.

 

 

Hedef; eğitimin kalitesini yükseltmek

 

 

21-22 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Düzce Eğitim Çalıştayı hakkında da bilgiler aktaran Vali Su, bu çalıştayın Düzce'nin eğitim kalitesinin yükseltilmesi adına gerçekleştirildiğini dile getirdi. Eğitimciler, sendikalar ve basın kuruluşlarının da yer aldığı komisyonların çalışmalarını tamamladığını belirten Vali Su, komisyonda Düzce'nin eğitimde daha iyi noktalara taşınması adına neler yapılması gerektiğinin masaya yatırılacağını ve çıkan sonuçlar doğrultusunda çözüm yollarının aranacağını kaydetti.

 

 

Bize düşen motivasyon

 

 

Düzce'nin 1999 yılında iki büyük deprem yaşadığını hatırlatan Vali Su, depremin üzerinden geçen 14 yıllık süreçte ilin kısa sürede toparlandığını söyledi. Düzce'de depremin izlerine artık rastlamanın zor olduğunu belirten Vali Su, yaşadığımız şehrin giderek gelişme kaydettiğini söyledi.

 

Vali Ali İhsan Su, son olarak ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "İlimiz gelişmiş bir il. Düzce’de her şey var. Bize düşen koordinasyon ve motivasyon." dedi.

 

Haber; C.ÜSTÜNER