2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” olarak kararlaştırılmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanacağı belirtilen eylemler bugün yapıldı. “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganı ile startı verilen eylemlerle birlikte artık trafikte yayalara öncelik verilmesi uygulaması bugün itibari ile zorunlu kılınmaya başlandı.



Bu kapsamda Kuyumcuzade Bulvarı üzerinde bulunan Mustafa Kemal Ortaokulu önünde eylem yapıldı. Her yıl bin 700 yayanın hayatını kaybettiği trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla devletin talimat verdiği eyleme, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Müdürü İsmail Ceran, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Çocuklar önce jandarma yeleklerini giydi. Daha sonra ellerine aldıkları “Dur” levhaları ile birlikte jandarma trafik ekibi eşliğinde ve Vali Dağlı ve beraberindekilerle yaya geçidinin üzerine geçerek araç trafiğini durdurdu.
Öncelikli ve güvenli yaya trafiğine dikkat çekilen eylemin ardından Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı bir açıklamada bulundu. Vali Dağlı açıklamasında şunları kaydetti:

“414 personelimiz ve 143 noktamızda uygulamamızı başlattık”
Ülkemizin tamamında 81 ilimizde yaya öncelikle trafik uygulaması başlıyor. Biz de ilimizde 7 ilçemizle birlikte ilimizin tamamında 414 personelimiz ve 143 noktamızda uygulamamızı şu saat itibariyle başlattık.



“Çocuklarımızın güvenliği için vatandaşlarımızın güvenliği için trafik uygulamasına uyalım”
Vatandaşlarımızdan beklentimiz daha duyarlı olmaları hassas olmaları ve yayalara öncelik vermeleri ve tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de bunu biz önemli bir şekilde uygulamaya başlıyoruz. Duyarlılığı oluşturacağız. Vatandaşlarımızdan isteğimiz şudur, mutlaka bu projeye uysunlar. Çünkü biz hem sürücüyüz, aynı zamanda hepimizin birer yayayız da. Bu manada çocuklarımızın güvenliği için vatandaşlarımızın güvenliği için trafik uygulamasına uyalım. Tüm vatandaşlarımızdan beklentimiz, çağrımız budur.”



Okul önleri ve yaya geçitlerinde sürücüler bilgilendiriliyor
Saat 12.00 itibariyle 414 trafik personeli ile 143 noktada başlanan uygulamada özellikle okul önleri ve yaya geçitlerinde sürücüler durdurularak bilgi veriliyor. “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganı ile hayata geçirilen uygulama kapsamında sürücüler, okul önleri ve yaya geçitlerinde yavaşlamaları noktasında uyarılıyor. Ayrıca dağıtılan broşürler ve çevreye asılan afişlerle sürücülerin bilinçlenmesi ve uygulama hakkında bilgi sahibi olması sağlanıyor.



Tüm cep telefonlarına bilgilendirme mesajı gitti!
Öte yandan tüm GSM operatörlerinden tüm cep telefonlarına İçişleri Bakanlığı adıyla, “Artık Trafik geçiş üstünlüğü yayalarda. Sürücüler kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamalı, buralardan geçen yayalara durarak geçiş hakkı vermelidirler. Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” şeklinde bilgilendirme mesajları gönderildi.

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ