Vali bu kez Kuveytli gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Düzce ve Kuveyt dostluğunu pekiştirmek için gelen Kuveytli gazeteciler Ahmad Almuteri, Mohammad Aldabeh, Atef Mostafa Gazal, Ahmed Al-Nobi ve THY genel menajeri Adem Ceylanla birlikte Vali Adnan Yılmazı ziyaret etti. Misafirlere kolonya tutularak, Türk kahvesi ve fındık ikram edildi. Gazeteciler Yılmaz’a sorular sorarak Düzce’nin Kuveyt’te tanıtılması için gerekli olan her şeyi yapacaklarını belirttiler.


Vali Adnan Yılmaz, Kuveyt gezisi sırasında anlattıkları Düzce’yi kendilerinin görerek yaşayacaklarını söyleyerek, “1. Eviniz sizi bekliyor” dedi. Ayrıca Yılmaz, gazetecilerden Kuveyt’e döndüklerinde Düzce’yi anlatarak yatırım yapacak işadamlarını için yerler olduğunu söyledi.


“Kuveyt’te ne anlatmışsak, siz gözlerinizle, yüreğinizle yaşayacaksınız. Gittiğiniz zaman medyanızda Kuveytlilere 1. Eviniz olacak ormanlarla kaplı her türlü doğal fidanın bulunduğu mekan sizi bekliyor. Turizm yatırımları için, işadamlarınızı, Kuveytli kardeşlerimizi bekliyoruz. Onlara verebileceğimiz çok güzel mekanlar, yaylalar yatırım için yerler var. Turizm ve Sanayiyi kastediyorum.”


Vali Yılmaz, “İş adamaları için kolaylıklar sağlanacak mı?” sorusuna, “yatırım yapacak olan işadamları için her türlü destek ve teşvik sağlanacak” şeklinde cevap verdi.


Yılmaz, “Yerli ortaklarınız vardır burada, yatırım için her türlü destek ve teşvik sunulacaktır. Kuveyt’te sizlerin güzel ev sahipliğinde çok güzel günler geçirdik. Bu güzel cenneti birlikte paylaşmaktan mutluluk duyarız.” Şeklinde konuştu.


Kuveytli gazeteciler Düzce’nin tanıtıma ihtiyacı olduğunu söylerken, Vali Yılmaz, “Onun mimarları sizler olacaksınız. Düzce ve Kuveyt arasında ki köprü, Gönül Elçisi sizler olacaksınız.” Dedi.
Türk Hava Yolları Genel menajeri Adem Ceylan ise Kuveyt’te yapılan programdan sonra gazetecilerin Düzce’yi tanıtmasının önemli olacağını düşünerek böyle bir gezi organize ettiklerini söyledi.
Ceylan, “Kuveyt’e yapılan gezi programında Düzce’yle ilgili sunumlar yapıldı, biz bu programdan sonra gazetecilerin Düzce’yi tanıtmasını önemli bulduk. Bu nedenle gazetecileri buraya getirdik, çok mutluyuz.” Şeklinde konuştu.

Haber: S. YANAR