Vali yerinde inceledi
Asfaltlama sezonunun yavaş yavaş sonuna gelindiği şu günlerde İl Özel İdaresi tarafından köylerde yürütülen çalışmalar hızlandı. Kış aylarına girilmesine bağlı olarak sezon kapanışına az bir süre kala Aydınpına Köyü Yolu'nda devam eden yol çalışmaları bugün Düzce Valisi Zülkif Dağlı tarafından bizzat incelendi. İl Genel Meclisi üyeleri ile birlikte asfaltlanmaya hazır hale getirilen yolu inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Vali Dağlı, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ağır kış şartları gelmeden bitecek
"Yaptığı bu güzel çalışmalardan dolayı Özel İdaremize teşekkür ediyoruz." diyerek konuşmasına başlayan Vali Dağlı şöyle devam etti: "Bu yıl bildiğiniz gibi 110 km sıcak asfaltımızı tamamladık. Aydınpınar Yolu'nda çalışmalarımızı yapıyoruz. 3.5 kilometrelik bir kısım tamamlanmış durumda. Hedefimiz 10-11 kilometreye ulaşarak, Aydınpınar yolunun ve iç yollarının tamamını bitirmek. Ağır kış şartları gelmeden bitiririz diye düşünüyoruz."

Örnek yollardan biri haline gelecek
Yapılan genişletme çalışmalarına işaret ederek Aydınpınar Yolu'nun Düzce'nin örnek köy yollarından biri haline geleceğini belirten, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, ayrıca her gün yüzlerce aracın geçtiği bu işlek yola bisiklet yolunun da kazandırılmasının planlandığını açıkladı.
Vali Dağlı şunları kaydetti: "Eğer teknik olarak bir sıkıntı yaşanmazsa yolu ortadan bölüp, bölünmüş yol haline getirmeyi düşünüyoruz ve iki tarafına da bisiklet yolları yapılmak suretiyle Düzce merkezimizden Aydınpınar Köyü'müze ve diğer köylerimize Gölormanı Köyü olmak üzere köylerimizin tamamına bisikletle gidilmesini hedefliyoruz. Bu manada da ilimizde bir örnek olmasını düşünüyoruz. Belediye sınırları dışındaki ilk bisiklet yolu olması hasebiyle de bu açıdan önemli."

"Hedefimiz bisikleti yaygınlaştırmak"
"Hedefimiz bisikleti yaygınlaştırmak." diyen Dağlı, "Bu yol bizim için önemli bir yoldu. Günlük kaç bin kişinin gelip geçtiği, kullandığı bir yolumuzdu. Bu yol bu köylerimize yakışır diye düşünüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Araçlarımızın vatandaşlarımızın tekerine taş gelmesin, inşallah hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Vali'nin açıklamaları sonrası özel idare ekiplerince yol asfaltla buluşturuldu
.

Haber: C. ÜSTÜNER