Düzce Valisi Zülkif Dağlı, 19 Kasım 2015 tarihinde kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nün 1. yıldönümü olması dolayısıyla bir ziyaret gerçekleştirdi. Dağlı, 112 Acil Çağrı Merkezi binasını gezdiği sırada yaptığı açıklamada asılsız çağrılarla ilgili genel sayısal bilgilendirmelerde bulundu.
Müdürlüğe gerçekleştirdiği ziyarette kurum binasını gezen Vali Dağlı, 112 Acil Çağrı Merkezi İl Müdürü Gönül Günaydın Çabukoğlu’ndan bina detayları hakkında bilgi aldı. Çabukoğlu, Vali Dağlı’yı ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bünyesinde itfaiye, AFAD, orman, sağlık, jandarma ve emniyetin acil çağrı hizmetlerinin dahil edildiğini ve 112 numarası altında birleştiğini ifade etti.
Dağlı 112 Acil Çağrı Merkezi’ni ziyareti sırasında açıklamada bulundu. Dağlı, “Çağrılarımızın yüzde 67’si asılsız çağrı. 1 yıl içerisinde buraya gelen 433 bin çağrı var. 142 bin tanesi aslı olan doğru çağrı niteliğinde. Burada güzel bir yatırıldı. Ülkemizde 23 ilimizde var şanslı bir durumdayız. Bu asılsız çağrılar buradaki arkadaşların en muzdarip olduğu konu. İdare burada asılsız çağrılara karşı müeyyide uygulama durumunda olabilir. Çünkü rakam çok büyük. Bir gün gelir ihtiyaçları olduğunda meşgul durumda bulabilirler. Bu kendisine bumerang gibi dönebilir” dedi.