10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günün olması sebebiyle Vali Ali İhsan Su tarafından kahvaltı organize edildi. Düzenlenen organizasyona Düzce genelinde görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı. Vali Su günün anlam ve önemini anlatan açılış konuşması yaptı. Gazeteciliğin fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu vurgulayan Vali Su “Tüm çalışan gazetecilerin gününü kutluyorum.” dedi.

 

 

Konuşmanın ardından düzenlenen kahvaltı programında Düzceli basın mensupları keyifli sohbetlerde bulundu. Vali Su tüm basın mensuplarına günün anısına hediye takdim etti.

 



Gerçekleşen organizasyonda bazı basın mensuplarının soruları cevap bulurken bazılarının ise sıkıntıları sadece dinlendi. Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan basın mensuplarının yaşadığı birtakım sıkıntılara tercüman oldu. Tayhan, “Çalışan değil çalıştırılmayan gazeteciler günü” diyerek sözlerine başladı. “Bilgiye ulaşmakta birtakım sıkıntılarımız var, bilgi almak için bir gazeteci dilekçe veriyorsa burada bir zaaf vardır.” diyen Tayhan bunun Düzce’ye özgü olmadığını genel bir sıkıntı olduğunu ancak yerel bazda bu sıkıntıların aşabileceğini ifade etti. Vali Ali İhsan Su Tayhan’ın konuşmasını dikkatle dinledi.

 

 



10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne özel mikrofonlara konuşan Vali Ali İhsan Su bu mesleğin çok önemli olduğunu vurgulayarak “Bizler de gazetecilere her konuda yardımcı olacağız.” dedi ve bütün gazetecilerin gününü kutladı.

Gerçekleştirilen organizasyon toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

 




Haber: P. YILDIRIM