Vali Ali İhsan Su, Hilmi Çilingir Huzurevi sakinleriyle bir araya geldi, onlarla bol bol sohbet etti. Vali Ali İhsan Su, huzurevinde kalan yaşlılarla teker teker ilgilenerek, onların hal ve hatırlarını sorup sohbet etti.

Çanakkale, Kâbe, Mekke, Medine, Hac, Umre, şiir, sanat vs. birçok konuda huzurevi sakinleri ile sohbet eden Vali Ali İhsan Su, ihlasın önemine vurgu yaptı.

Vali Su, Kâbe ve Mekke’nin manevi atmosferini huzurevi sakinlerine anlattı. Huzurevi sakinleri de şiirler, atasözleri ve hikâyelerle Vali Su’nun sohbetine eşlik ettiler.

Vali Ali İhsan Su, Allah ve Peygamber sevgisi ile ilgili olarak tacını tahtını terk edip tekkeye gidip odun kıran İbrahim Ethem Hz.’lerinden anekdotlar anlattı. Huzurevi sakinlerinden Ayhan Emek “eski dostlar” şarkısını söyleyerek sohbete renk kattı. Vali Ali İhsan Su, Çanakkale’nin tarihimizde yeri konuşulurken huzurevi sakinlerine mayıs ya da haziran aylarında kendilerine Çanakkale gezisi sözü verdi.

Vali Ali İhsan Su, Hilmi Çilingir Huzurevi sakinlerine kendisinden bir taleplerinin olup olmadığını isteklerini ve ihtiyaçlarını sordu. Huzurevi sakinleri de rahatlarının gayet iyi olduğunu, ziyaretten duydukları memnuniyeti belirtip teşekkür ettiler.


Vali Su, Suriyeli mülteci kadın ve çocuklara bağışlanmak üzere huzurevinde kalan yaşlı teyzelerin hazırladığı giyim atölyesini gezdi. Hazırlanan ürünler hakkında atölye öğreticisinden bilgiler aldı.