Haziran ayı Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Toplantısı bugün Valilik toplantı salonunda gerçekeşti. Vali Ali İhsan Su'nun başkanlık yaptığı toplantıda ilk 6 ay yapılan faaliyetler değerlendirildi ve yapılması gerekenler konuşuldu. Toplantıya Vali Ali İhsan Su, Düzce İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, vali yardımcıları ve kurum müdürleri de katıldı. Toplantıya geçilmeden önce Vali Su basına toplantının konusuyla ilgili kısa bir bilgilendirmede bulundu. Su, 6 ay içerisinde yapılanları rakamsal olarak belirtti ve çalışmaların devam edeceğini ifade etti.



Su, " İlimizde ilk 6 ay içerisinde 26 bin 582 araçta radar denetlemesi yaptık, 25 bin 124 araçta emniyet kemeri denetimi yaptık, 18 bin 665 ağır vasıta taşıt denetimi gerçekleşti, 12 bin 44 alkol denetimi yapıldı" dedi.



Vali Su, yaz aylarının gelmesiyle beraber ilimizde de trafikte sıkça karşılaştığımız kasksız motorsiklet kullanımıyla ilgili de bir çalışma yaptıklarını söyledi ve motorsiklet sürücülerini de kask kullanmaları yönünde uyardı.



Su, " Yaz ayının gelmesiyle beraber ilimizde motorsiklet kulanımı artıyor. Bu sebeple de 200 adet kask dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz. Buradan tüm motorbisiklet sürücülerimizi uyaralım. Mutlaka kask takarak motorsiklete binmelerini tavsiye ediyoruz. Mevzuat da bu yöndedir. Kendi güvenlikleri açısından kasksız trafiğe çıkmasınlar, çıkanlar için de yasal işlemler de uyguluyoruz ve uygulamaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.



Düzce'de trafiğin daha sağlıklı olabilmesi için her ay gerçekleştirilen toplantı Vali Ali İhsan Su'nun konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti.

 

Haber;E.Tınaz