Fatih Mahallesi Dadaş Sokak'ta yaşayan 65 yaşındaki Celal Doğan bir süredir Sosyal Yardımlaşma'dan para alamıyor. Sosyal Yardımlaşma'dan gelen paradan başka hiçbir geliri olmayan Celal amcanın sitemi ise mahalle muhtarı Alattin Çelik'e. İddiaya göre 65 yaşındaki Celal Doğan'a 3 senedir rahat vermeyen muhtar Çelik, Celal Doğan'ın Sosyal Hizmetlerden para almasını engellemek için imzalanması gereken belgeleri imzalamıyor. Durumdan şikayetçi olan ve gereken mercilere başvuran Doğan'ın elinden ise hiçbirşey gelmiyor.



Mahalle muhtarının kendisiyle uğraştığını iddia eden Doğan, sebep olarak ise yaşadığı barakanın mahallenin görünümünü bozduğunu gösteriyor…. Yaşlı adamın, muhtarın barakada uygunsuz işler yapıldığı yönünde iftiralarda bulunduğunu da iddiaları arasında. Doğan'ın ifadelerine göre Çelik 25 kişiden imza toplayarak belediyeden barakayı yıktırma kararı aldı. Ramazan ayında sokağa atılacak endişesi taşıyan 65 yaşındaki Doğan, çareyi haber merkezimize başvurmakta buldu.



Celal Doğan'ın kızı Dilek Doğan, muhtarın kişisel sebeplerden dolayı Celal Doğan ile uğraştığını ve arsa sahibinin izni olmadan o baraka için yıkım kararı çıkarttığını söyledi.



Doğan, " Muhtar kişisel sebeplerden ötürü babamla uğraşıyor. Tapulu arazinin içindeki barakayı, arazinin sahibinin izni olmadan yıkım kararı aldırmış. Babam birkaç yıl önce trafik kazası geçirmişti o yüzden ayağı sakat. Bir geliri de yok Sosyal Yardımlaşma'dan geçinen bir insan. 65 yaş maaşı için de başvuruda bulunmuştum ama belgeyi imzalamadı ve " ben o evi yıktıracağım baban da buradan gidecek" dedi. Bu adam bu sakatlıkla nereye gidecek, bu muhtar benim babamdan ne istiyor" şeklinde konuştu.



Celal Doğan ise, kameralarımıza olayı anlattı ve Vali'den kendisine yardım etmesini istedi.

 

 

Haber,E.Tınaz