Kış aylarının ortasında kar ve yağmurun yağmaması, Düzce çiftçisini endişelendiriyor. Çiftçiler kuraklığın devam etmesi halinde hasat döneminde ürün kaybı yaşanacağını belirtiyor. Hava şartlarının normalin üzerinde seyretmesi ve mevsim normalinin dışında ilerlemesi üzerine Hasanlar barajındaki su seviyesi hızla düşüyor. Düzce Ziraat Odası başkanı Ramazan Öztürk’ten de kuraklık uyarısı geldi. Düzce’de yüzde 50 kuraklık beklendiğine dikkat çeken Öztürk, Hasanlar barajı ile ilgili valiliğe çağrıda bulundu… Öztürk, elektrik üretimi ya da İstanbul’un su ihtiyacı için Düzce Çiftçisinin göz ardı edilmemesi istedi.


DÜZCE ÇİFTÇİ ÖN PLANDA TUTULMALI


Öztürk, “Türkiye genelinde kuraklık devam ediyor. İlk bahardan beri yağmur doğru dürüst yapmadı. Şu günden sonra yağmur yağmaya devam etse de Düzce’mizde yüzde 50 kuraklık hissedilecek… endişemiz hasanlar barajından dolayı, Konuralp’te çeltik ekilemeyecek, mısırlarımız suluyamayacağız, buğdaylarımız kuruma safhasında... Bizim isteğimiz valilikten şuandan itibaren barajın suyu kesilerek dolumu sağlanmalı. “Elektrik üreteceğiz, Melen’den İstanbul’a su vereceğiz” diye boşuna akıtılmamalı. Düzce çiftçi ön planda tutulmalı.” Dedi.

DURUM HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL

 
Durumun her geçen gün kötüye gittiğini belirten Öztürk, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yüzde 50 kuraklık var. Bu saaten sonra mısırda eksek toprak yeterli suyu alamadı. Daha ekmeden önce kuraklık başladı. Çok kötü bir duruma gidiyoruz. Durum hiç iç açıcı değil. Yetkililer Hasanlar barajında gerekli önlemi almalı. Hasanlar barajında su tutulmaya başlanmalı, İstanbul’a su verilmemeli. Çiftçilerimizin durumu hiç iyi değil.”

 

Haber;S.Kaşkır