Geçtiğimiz haftalarda Vali Zülkif Dağlı'nın katılımıyla asfalt sezonu açılışını yapan Düzce İl Özel İdaresi, köy yollarında yapım çalışmalarını sürdürüyor.

2017 yılında 120 km köy yolu sıcak asfaltla buluşurken, bu rakamın 2018 yılında 200 km'ye çıkartılması hedefleniyor. Şu günlerde özel idare ekiplerinin planlanan program çerçevesinde hummalı bir çalışma yürüttüğünü açıklayan Düzce Valiliği, yazılı açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

"Makine parkı büyümeye devam ediyor"
"Düzce Valiliği İl Özel İdaresi, öncelikle yeni araçlar alarak makine parkını güçlendirdi. İl Özel İdaresi'nin makine parkı büyümeye ve yenilenmeye devam ediyor. 2018 yılı ve gelecek yıllarda asfalt yapım işlerinin İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilmesi için 2 adet asfalt finişeri, 2 adet toprak silindiri, 1 adet demir bandajlı asfalt silindiri alımı yapılarak Özel İdare makine parkına dâhil edilmiştir. Ayrıca asfalt nakliye ve diğer köy yollarında kullanılmak üzere 12 adet çift çeker kar bıçaklı kamyon ve 1 adet çekici kamyon alınarak hizmete sunulmuştur.

Toplam ödenek 58 milyon TL
İller Bankası'ndan 31 milyon TL, KÖYDES’den 27 milyon TL ve İl Özel İdaresi imkânlarıyla, İl Özel İdaresinin 2018 yılı hedefi olan 200 km sıcak asfalt yol yapımına başlanmıştır. 2017 yılında 120 km, 2016 yılında ise 80 km sıcak asfalt yapılmıştı. Düzce'miz; köy içlerine 90 bin metrekare kilitli parke ile sıcak asfalt yapılan tüm köy yollarının V kanalları ve sarı renkli boyanan yol çizgileri ile uzun ömürlü ve karayolları standartlarında köy yollarına kavuşmaktadır."

Haber: C.ÜSTÜNER