Düzce Valiliği ve Düzce Koruma Kurulu Başkanlığı arasında Düzce’de suç mağduru  ve eski hükümlü kadınların çocuklarına anaokulu eğitimi verilerek suç işleme oranlarını  azaltma ve topluma kazandırma amacıyla "Bir Tebessüm Yeter” projesi hayata geçirildi. Bugün valilik makam toplantı salonunda protokol imza töreni düzenlendi.

 

İmza töreninde konuşan vali Ali İhsan Su, okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaparken, eğitimi n toplumun tüm katmanlarına yayılması gerektiğini belirtti.

 

 

Vali Su,” İnsan gelişiminde en önemli küçük yaşlardır. Bu yaşlarda alınan eğitim onun tüm geleceğine yansır. Bu nedenle anaokulu eğitimi çocuklarımız için çok önemli eğitim ayıdır. Bu nedenle bu vatandaşlarımızın çocuklarını da bu eğitimle buluşturmak onlara psikolojik sosyolojik her alanda olumlu gelişimlerini sağlamak amacıyla proje geliştirildi. Çok iyi düşünülmüş bir proje. Toplumun her katmanına ulaşmak zorundayız. Eğitimin toplumun her kademesine yaymalıyız.” dedi.

 

Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise proje hakkında bilgi verirken, desteklerinden ötürü vali ali ihsan su ve milli eğitim ve sosyal hizmetler il müdürlüğüne teşekkür etti.

 

Düzce valiliği, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı ve Düzce Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce tespit edilen suç mağduru kadınlar ve eski yükümlü kadınlara psikolojik ve eğitsel anlamda destek sağlama ve çocuklarına anaokulu eğitimi verilmesini amaçlayan Proje 2013-2014 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek.

Haber; S. KAŞKIR