Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada yurdun bugünden itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği belirtilerek 6 gün etkili olması beklenen yoğun kar yağışına karşı vatandaşların tedbirli olması uyarılarda bulunuldu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yurdun Kuzey kesimlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin edilerek “"Yurdumuzun Salı günü Kuzey kesimlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Salı günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe günü Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Akdeniz, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği, Yağışların Akdeniz bölgesi ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli olmak üzere kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak iç kesimlerde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günü ve hafta sonunda da yurdun büyük bölümünde sahillerde yağmur iç kesimlerde kar olarak etkili olmaya devam etmesi bekleniyor." denildi.

Açıklamada yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşların ulaşımda aksamalara ve don alaylarına karşı dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.