Vali Ali İhsan Su basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kardüz Yaylası'nın turizme kazandırılması ile ilgili çalışmalarını anlatan Vali Su Düzce'nin bir markası olması gerektiğinin altını çizdi.Kardüz'ün turizm gelişme ve koruma alanı ilan edildiğini, planlama çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yetki çıktığını ifade eden Su, planları yaparken sadece Kardüz'de kayak değil buna bağlı olarak Güzeldere Şelalesi, Efteni Gölü ve kaplıcayı bütünleştiren bir plan olcağını söyledi.

Kardüz Yaylası'nda hem kış hem de yaz sporlarının yapılacağı bir plan uygulamayı düşündüklerini söyleyen Vali Ali İhsan Su, yayla evlerini turizme kazandırmayı hedeflediklerini, en kısa sürede Kardüz'ü Türkiye'nin Davos'u haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de ilk olacak mobil uygulamayı Düzce'de hayata geçireceklerini ifade eden Vali Su, bu uygulama ile ilimize gelen vatandaşların aradıkları ve ulaşmak istedikleri yerlere daha hızlı ve bilinçli bir şekilde ulaşabileceklerini ifade etti.

Vali Ali İhsan Su ayrıca Karadeniz'in turizm cenneti olan Akçakoca'da tarihi evlerin onarım çalışmalarının devam ettiğini,vatandaşların bu hususta müracaat etmeleri halinde programa alabileceklerini söyledi. Su “Orada yeni bir Turizm potansiyeli oluşabilir.Akçakaoca turizm açısından mavi bayrağı olan önemli bir ilçe, tarihi mağrası, camisi, kalesi ve birçok güzellikleri var.Turizm cenneti olan Akçakoca'yı çok daha iyi hale getirebiliriz.” dedi.

Haber: P. YILDIRIM