İstanbul’da 1 Mayıs nedeniyle gerginlik yaşanırken, Düzce’de etkinlikler olaysız başladı. Düzce Kristal-İş Sendikası ile Vatan Partisi, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı dolayısıyla Spor Sokak çıkışında, ortak basın açıklaması yaptı.

Kristal-İş Sendikası Düzce temsilcileri, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve partililerin katıldığı basın açıklaması olaysız bir şekilde sonlandı.

İnsanca yaşama ve çalışma koşulları istediklerini belirten Kristal-İş Sendikası Düzce temsilcisi, “Hızla yoksullaşan, işsizliğin açıklığın pençesine itilen, kuralsız, korumasız, güvencesiz çalıştırılan emekçilerin taleplerini dile getiriyoruz. Anayasal hakkımız olan örgütlenme hakkımızı kullandığımız için işten çıkartılıyoruz. Sessiz kalmayacağımızı haykırmak için, birliğimizi, beraberliğimizi göstermek için alanlardayız” diye konuştu.

Bu ülkenin gerçek üreticileri ve sahipleri işçi ve emekçilerin olduğunu belirten Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, “Vatanımızın bölünmemesi ve bağımsızlığı için mücadele eden asker, polis ve tüm güvenlik güçlerimizle, emek mücadelesi veren işçilerimiz birdir. Bugün yine şehitlerimiz var. Kardeşlerimiz, evlatlarımız bu vatan için canlarını veriyor. Artık vatan mücadelesi ile emek mücadelesi aynı noktada birleşmektedir” dedi.

Vatan Partililer, Basın açıklamasının ardından basın mensupları ile vatandaşlara karanfil dağıttılar.

Haber: S. C. AKYÜZ