Vatan Partisi İl Yönetimi ve milletvekili adayları Belediye Meydanında Avni Akyol ve Konak Parkları, Belediye Meclisi kararıyla ticari alana çevrilerek belediyenin borçları karşılığı hazineye satılmasına tepki göstermek amacıyla imza topladı.
Vatan Partisi 1.sıra Milletvekili Adayı Mehmet Kaçar yaptığı açıklamayla borçların park satılarak ödenemeyeceğini ifade etti. Kaçar, “Yeşil alan statüsündeki bu yerlerin, ticari alana dönüştürülerek imara açılması, Düzce Belediyesinin iflas ettiğinin ilanıdır. Bu kararla Belediye yöneticileri, Düzce halkının sağlıklı bir kentte yaşama hakkını hiçe sayarak yağmalamaktadır. Belediye kamu yararını gözetmek yerine, yok sayan uygulamalara bir yenisini daha eklemiştir. Kent içindeki yeşil alanlar halka aittir. Yeşil alanlar Düzce ve Düzcelilerin sağlığı için vazgeçilmezdir.” Dedi.
Kaçar, belediyeye sorunların nasıl çözülmesi gerektiğini ifade etti. “Belediye borçları, halka açık ve halkın ortak yaşam alanı olan parkların satılması ile çözülemez. Borç nedeniyle satılacak bir şey varsa bu ancak lüks makam araçları olabilir.”
Vatan Partisi 1.sıra Milletvekili Adayı Mehmet Kaçar, Belediye başkanlığına verilmek üzere hazırlanan ve bu karardan vazgeçilmesini talep eden dilekçeyi imzalamak için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Haber:Y.SEVER