Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Ramazan pideleri tezgahlarda yerini aldı. Ancak Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç tutmaya başlayan Düzce halkının özellikle akşam saatlerinde Ramazan ayına mahsus çıkan pideyi sofralarına taşıyabilmesi güçleşti. Bu yıl Düzce’de pide 4 liradan satılınca, vatandaş da fiyatların yüksekliğinden yakınmaya başladı. Konuyla ilgili yaptığımız haberin ardından bir de sokaktaki vatandaşın görüşünü alalım istedik.

Pidesiz açmak daha mantıklı

Düzce’deki vatandaşlar, pide fiyatların diğer illere oranla oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti. Vatandaşlar, “İstanbul’da 2,5 -3 TL ama Düzce’de 4 TL. Çok pahalı. 10 lira her gün pideye veriyorum evde 6 nüfus var. Özal döneminde zeytin çok pahalı olduğu için, iftarı zeytinsiz açsınlar demişti Reisi cumhurumuz. Şimdi bir pide için 4 lira çok. Pidesiz açmak daha mantıklı. Düşük gelirli vatandaş bunu alamayacak mı? Bir düzenleme getirilmeli.” dedi.

“İsterse belediye burada da yapabilir”

Bazı vatandaşlar da fiyatı normal karşılayarak, “ alıştık artık, bize her şey müstehak.” Yorumunda bulundu.  

Vatandaşlar, bazı illerdeki bulunan ve halka ucuz-kaliteli ekmek sağlayan halk ekmek fırınlarının Düzce’de de olmasını istedi ve “Burada olsun. Çok güzel olur. İsterse belediye burada da yapabilir. ”diye konuştu. 

Haber:S.KAŞKIR