Düzce Belediyesi'nde ‘Karla Mücadele Programı’ kapsamında hizmetlerin aksamaması için tedbirler masaya yatırılmaya devam ediliyor. Belediyenin başkan yardımcıları, birim müdürleri ve  meclis üyelerinden oluşan yönetimi, mücadele koordinasyonunu yöneten Başkan Mehmet Keleş başkanlığında toplanarak, gündemi değerlendirdi. Toplantıda öncelikli olarak, yoğun kar yağışı nedeniyle karla mücadele programı ele alındı. Belediyenin karla mücadele için oluşturduğu kriz masasının bu konudaki raporları görüşüldü. Belediyenin, kar yağışı ve olumsuz hava şartlarına karşın hizmetlerini aksatmadığını belirten Başkan Mehmet Keleş raporlar sonucunda genel değerlendirmede şu görüşlere yer verdi: “Karla mücadele için programımız aksatılmadan yürüyor. Kar temizlemeden, tuzlamaya, ulaşımdan çöplerin toplanmasına kadar her aşamada hizmetler yerine getiriliyor. Kar nedeniyle krize geçit verilmiyor.’ Başkan Mehmet Keleş, kurul toplantısında yatırımlar için projelerin de görüşüldüğünü ifade etti.

 

Buzlu kaldırımlar için solüsyon

Öte yandan her kar yağışında kayma tehlikesi yaşanan şehir merkezindeki kaldırımlar konusunda da harekete geçildi. Düzce Belediyesi tarafından karla mücadele çalışmaları kapsamında kaldırım ve yolların solüsyon (kar ve buz çözücü) ile açıldığı bildirildi.



Belediyeden yapılan açıklamada, "Karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdüren Düzce Belediyesi vatandaşlarımızın kaldırım ve yollarda ulaşımlarını rahat bir şekilde yapabilmeleri amacıyla çalışmalarına her gün bir yenisini ekliyor. Belediye ekipleri kaldırımları kaplayan karlar yüzünden vatandaşların düşerek kendilerini incitmemeleri için kar ve buz eritme özelliği olan solüsyonlar kullanıyor. Yoğun yağan kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava yüzünden buzlanmaya karşı tedbir alınıyor. Karla mücadele ekipleri, kar yağışının olduğu ve buzlanan kaldırımlara solüsyon ilacı döküyor. Solüsyon çalışması özellikle vatandaşın yoğun olarak kullandığı kaldırımlarda uygulanıyor." denildi.

Haber:C.ÜSTÜNER