Yeni hal yasası pazarcıların bağırarak satış yapmasını da yasakladı. Artık eskiden olduğu gibi, buyur teyze domatese bak, bibere gel gibi bağırarak satış yapılamayacak. 1 Ocak’tan itibaren başlayan yasakla ilgili düşüncelerini öğrenmek için bugün Cumartesi pazarında esnafa mikrofon uzattık. Kimi bu uygulamadan memnun kimi ise pazarda adetin bağırarak satış yapmak olduğunu söyleyerek satışların azalacağını ifade ediyor. Vatandaş ise bu yasaktan memnun, özellikle pazarda alışveriş yaparken bağırmalar nedeniyle başlarının ağırdığını söyleyenler bile var.

Yeni Hal Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle Düzce’de ki Cumartesi pazarında bir kısım esnaf bağırma yasağına uyarken, bazıları da bağırarak satış yapmaktan yana olduklarını söyledi.

Yasayı olumlu karşılayan bir esnaf “İyi oldu gürültü kirliliği olmayacak artık. Aşırı derecede bağırıyorlardı, şimdi mütevazi bir şekilde satışlarını yapacaklar” derken, yıllardır pazarda satış yaptığını belirten bir başka esnaf ise, “Bizler bağırmadan satış yapamayız. Ürünümüzü vatandaşa gösterebilmek için bunu yapmak zorundayız. Pazarcının simgesidir bağırmak.50 TL para cezayı öderim, bin TL paramı toplarım.” diye konuştu.Bir başka pazarcı esnafı ise el altından yavaş yavaş rahatsız etmeden bağırmaya devam edeceklerini söylerken, bir esnaf da bağırmadan vatandaşın iyi malı görmediğini ifade etti.

Pazarda alışveriş yapan bazı vatandaşlar ise yasadan memnun olduklarını söyleyerek gürültü kirliliğinin azaldığını savundu.

Haber; H. İŞCAN