30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde Düzce İl Alay Komutanlığı Anıtpark'ta provalara başladı. Yapılan provalar sırasında emniyet güçleri trafikte geniş güvenlik önlemleri aldılar. Vatandaşların meraklı bakışları arasında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın provalarını yapan askerler Anıtpark'ta yürüyüş yaparak Zafer Bayramı'na hazırlanmaya başladılar.

Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayramıdır. Her yıl 30 Ağustos günü kutlanır. Zafer Bayramı, 1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni anmak için kutlanan bayramdır. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder.

Zafer Bayramı, ilk defa 30 Ağustos 1923 günü Afyonkarahisar, Ankara ve İzmir'de kutlanmıştır. Resmî olarak Zafer Bayramı ilân edilmesi 1935 yılının Mayıs ayında olmuştur. Zafer Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanır.

Haber; R. BAL