9 Aralık 1999 yılında il yapılan Düzce, başta valilik makamı olmak üzere bürokraside koltuklar ısınmadan isimler değişiyor. Yaşanan 2 depremin ardından 9 Aralık 1999 yılında il yapılan Düzce, aradan geçen 15 yılda 8 Vali sığdırdı. Önümüzdeki günlerde 9. Vali Ali Fidan’ın yeni görevine başlaması beklenirken, Düzce’de sık yapılan bürokrat değişikliklerine halkın yorumunu merak ettik.

Sokakta yaptığımız röportajlarda fark ettik ki Düzce Halkı daha bir buçuk yıl önce atanan Vali Ali İhsan Su’nun ismini bile bilmiyor. Kimi vatandaş hala eski valilerde kalmış, kimi ise ismini tam olarak hatırlamıyor.

DÜZCE EĞİTİM TAHTASI
Çok sık vali değişiminden Düzcelilerde rahatsız olduğu gözlemleniyor. Atanan valilerin çoğunun ilk görev yerinin Düzce olması ve valilerin daha sonra büyük illere atandığına dikkat çeken vatandaşlar, Düzce “eğitim tahtasına” dönmüş yorumunda bulunuyor.
Vatandaşlar, “2 ayda 3 ayda gidiyor. Eğitim tahtası gibi. 15 yılda 9 vali değişti. Ne kadar tanıyacağız. Vasip beyi İstanbul valisi yaptılar. Kötü olsa yapmazlar. İnsanların neye ihtiyacı olduğunu tam öğreniyor, gemiyi terk ediyor. Tam valimize alışıyoruz…inşallah bu gelen en az bir 5 yıl kalsın.” dedi.

SÜRGÜN YERİ GİBİ…
Vatandaşlar, Bürokrasideki hızlı değişim nedeniyle Düzce’de yatırımların sağlıklı yürümediği görüşünde…
Bir vatandaş, “Eskiden sürgün yeri diye bir söz vardı. Sanırım hala onun etkisinde kalıyoruz. Gelen bizi tanımadan gitmeye kalkıyor ya da gönderiliyor. Tam iş yapacağımız sırada yenisi geliyor. Bütün şehirler fark atarken, depremdeki yaraları bir nebze sardık. Asıl bir gelişme gösterdiğimize inanmıyorum.” ifadesini kullandı. 

Haber:S.KAŞKIR