Düzce Belediyesi’nin vezne bölümüne su faturasını ödemek için giden vatandaşlar, fatura ödeme tarihleri ve geçmiş fatura borcu bulunmamasına rağmen kendilerinden alınan 1 TL’lik gecikme zammına gösterdi.

Faturasını gününde ödemesine karşın kendisinden 1 TL gecikme zammı tahsil edilmesine öfkelenen bir vatandaş durumu Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na bildirdi.

13 Ekim Perşembe gününü gösteren son ödeme tarihli su faturasını ödemek için Düzce Belediyesi’nde vezneye giden vatandaş, görevlinin kendisine ‘su faturasının sistemdeki son ödeme tarihi 10 Ekim Salı günü olarak görülüyor. Bu yüzden 3 günlük gecikme zammını talep ediyoruz. İtiraz için başka bir görevli arkadaşımla görüşebilirsiniz.’ ifadelerini kullandığını dile getirdi.

Sistemdeki son ödeme tarihi ile kendisine tebliğ edilen faturadaki son ödeme tarihleri arasındaki farkın kendi hatası olmadığını belirten vatandaş, faturadan gecikme zammı alınmasına “Gününde su faturası ödemeye gidiyorsun senden 1 TL gecikme bedeli tahsil ediyorlar. Düzce Belediyesinin kaç adet abonesi var? Bu 1 TL ile neyin açığı kapatılacak. Çıkarın artık elinizi cebimizden. Her faturada yüzde 100’lük bir katsayıyla soyuluyoruz. Fazladan ödettiğiniz her kuruş için ben hakkımı helal etmiyorum...” sözleriyle tepki gösterdi.





Haber:Y.SEVER