Fındığını Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) randımanları aşağı çekerek ürünü ucuz aldığını iddia eden üretici Bahattin Kurt, sesini TMO önünde yaptığı açıklama ile duyurmak istedi.

Şikayetini dile getirmek için haber merkezimize başvuran Kurt,  TMO’nun randımanı aşağı çektiği için fındığını geri aldığını belirterek diğer vatandaşların da hakkını aradığını dile getirdi.

Kurt konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “TMO alımda 5-6 randıman aşağı çekiyor. Vatandaşın hakkı çiğneniyor. Bu durumdan Ankara’nın haberi yoktur. Vatandaş burada kan ağlıyor. İşte fındığım geri alıyorum. ‘Devletimiz tüccardan etkilenmesin’ diye TMO’ yu kurmuş ama TMO fiyatı daha da aşağı indirdi. Tüccardan daha düşük alıyor. Biz ne yapacağız. Bize yazıktır. Bizim arkamızda kimse yok. 2 buçuk ton fındığı 8 bin TL’ ye topladım. Bir de buraya geldim fındığımı 52 randımandan 46 randımana düşürdüler. Bana yazık değil mi? Benim arkamda kim var? Kime soracağım bunu? Ben bu fındığımı heyette kırdıracağım, burada kırdırmayacağım. Doğru düzgün fındık alsınlar. Vatandaşın arkasında dursunlar. Buranın denetleme yapılmasını istiyorum’’ dedi.



Bir başka fındık üretici olan Yakup Dindar da Kurt gibi TMO’ nun tüccara göre düşük randıman fındık aldığını ifade etti.



Haber: Y. SEVER