Düzce’de yayaların “tehlikeli yol” isyanına bir yenisi daha eklendi. TEM Bağlantı Yolu’nun yapılmasının ardından şehre giriş çıkışlar her ne kadar rahatlasa da yayalar, kendileri için gerekli önlemlerin alınmamasından şikayetçi.
Ayrıca Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu üzerinde Hürriyet Caddesi kavşağının yapılmasının ardından işlevini yitiren diğer kavşağın kapatılması ile birlikte yayalar için karşıdan karşıya geçişlerde hiçbir önlem alınmaması vatandaşların tepkisini de beraberinde getirdi.
Haber merkezimizin kapısını çalan Gökhan Bayraktar isimli vatandaş da tam olarak bu konudan dert yandı.

“Yayaya saygı yok”

Koçyazı Mahallesi’nde oturduğunu söyleyen ve Düzce’de büyük bir yol sorunu olduğunu dile getiren Gökhan Bayraktar, şöyle konuştu:
“Yayaya karşı saygısızlık var. Yayalara öncelik tanınmıyor. Yeni Bağlantı Yolunda ilk ışıklar kapatıldı. Işıklar kapatıldıktan sonra herhangi bir yayaya saygı yok. Yakında orada ya biri ölecek ya da maddi hasarlı kaza meydana gelecek.

“Karşıdan karşıya geçeceğim arabalardan fırsat bulup geçemedim”

Şimdi bakıyoruz büyükşehirde çok güzel üst geçitler var. Yayaya öncelik tanınıyor. Halka hizmet etmek gerçekten bu anlamda önemli. Biraz önce açık lise sınavından çıktım. Karşıdan karşıya geçeceğim arabalardan fırsat bulup geçemedim.
Yetkililere seslendi: Sınıflarını bıraksınlar, oradan yaya olarak yürüsünler!
Haydar Gördebil Bulvarı’nda yeni yapılan bir yol yaklaşık 8-10 metre karşıdan karşıya geçmekte gerçekten zorluk çekiyorum. Sadece ben değil, herkes elini vicdanına koysun başta Sayın Valimiz Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanımız Dursun Ay oradan yaşlıların, çocuğun, bir hamile bayanın nasıl geçeceğini bir düşünsün. Gerçekten vatandaş olarak oradan bir yürüsünler. Sınıflarını bıraksınlar. Sonra desinler ki vatandaş isyan etmekte haklı. Yayaya saygı yok. Üstgeçit yok. Birisi ölse kim vurdu ya gidecek. 10 metre bir yol oraya üst geçit koymak çok mu zor?

Haber: Ö. YILMAZ


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8