Dün başlayan ve kısa sürede Düzce’yi etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte Düzce Belediyesi bünyesinde karla mücadele edebilmek amacıyla oluşturulan kriz masası çalışmalarını sürdürüyor. Yolların ulaşıma kapanmaması için araçlar temizleme çalışması uyguluyor.

Kaldırımda yürüyen vatandaşların düşüp zarar görmesini engellemek amacıyla bu kış ilk kez solüsyon uygulaması yapılıyor.
Solüsyon çalışması 200 kişilik görevli personel tarafından tüm bölgelerde uygulanıyor. Çalışmaları sürdüren ekipler iki vardiya şeklinde 24 saat usulüne göre hareket ediyor.

Düzce merkezde yer alan bulvarlarda, Cedidiye Meydanı, Anıtpark Meydanı ve Büyük Cami Meydanında, Valilik Hizmet Binası önünde, Aydınpınar ve Rıhtım Caddesinde, Soğancı Kavşağından Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu alana kadar ekipler tarafından önce kar küreme çalışmaları tamamlandı, ardından solüsyon döküldü.

Solüsyon çalışması hakkında bilgi veren Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Caymaz solüsyon maddesinin özelliğini anlattı. Caymaz,“İlk defa uyguluyoruz. Karı eriten bir özelliği var. Karı kaldırımdan kazıyoruz, belirli aralıklarla uyguladığımızda 48 saat etkisini sürdürüyor ve karı eritiyor. Solüsyon çalışmamız tüm bölgelerde devam edecek.”dedi.

Caymaz, devam eden kaldırımları tırtıklama işlemi hakkında konuştu: “Çalışmalarımız ana halterlerde sürüyor. Az bir alan kaldı. İşlem bittiğinde vatandaşlarımızın zarar görme ihtimalini en aza indireceğiz.”


Ayrıca Kalıcı Konu
tlarda 11 iş makinesiyle vatandaşa hizmet veren Karla Mücadele Kriz Masası, kaldırım taşlarının, yolların, yaya ve araç köprülerinin kayganlaşmasını önlemek adına da çalışmasına devam ediyor.

 

Haber:Y.SEVER