Düzce’nin Karayollarından aldığı hizmetler bugüne kadar birçok kez tartışıldı. Sakarya ya da Bolu ilinden sonra Düzce’ye girildiğinde göze çarpan bakımsızlık, kazalarda kara nokta haline gelen akıllı kavşaklar, kullanışsız üst geçitler yıllarca haberlere konu oldu. Hatta eşi benzeri görülmeyen üst geçitler yine Düzce’de karşımıza çıktı. Tıpkı Üçköprü’de ayakları yonca kavşağa çıkan üst geçitte olduğu gibi…

 

 


Düzce’nin Karayollarından hiçbir hizmet görmediği tartışıladursun, tamamlanması uzun yıllardır beklenen Kuzey Çevre Yolunda yapılan son çalışma karayolların Düzce ile dalga geçtiği hissini doğurdu.

 



Tepecik Mahallesi’nde günlerdir gündeme gelen bariyer sorunu için Karayolları belki de Türkiye’de bir ilke imza atarak ilginç bir bariyer uygulaması yaptı. Geçtiğimiz günlerde Valilikteki trafik güvenliği toplantısında Vali Ali İhsan Su’nun gündeme aldığını beyan ettiği çevre yolunda çözümün ne olacağı merakla bekleniyordu.
Toplantının ardından Çevre yoluna yaya çizgisi çekilirken yine uyarıcı levhaları yerleştirilmeye başlandı. Daha önce sökülen bariyerlerde yayaların geçişine uygun şekilde yeniden takıldı… Artık vatandaşlar zikzaklar yaparak bariyerlerin arasından yürüyerek karşıya geçebilecek!

 

 


Birçok ailenin ikamet ettiği Tepecik’te halkın güvenli bir şekilde karşıya geçmesi için Karayolları bu yöntemi uygun görürken, akıllara tek bir tesis için yapılan ve milyarlarca para harcanan üst geçidi getirdi.

 

 


Depremin hemen ardından valilik konağı olarak yapılan ancak tepkiler üzerine bir süre sonra özel işletmeye açılan bina için, Karayolları tarafından yüksek meblağda para harcanarak bir üst geçit yapılırken, onlarca vatandaşın her gün tehlikeli bir şekilde karşıya geçmek zorunda kaldığı Tepecik mahallesine neden bir üst geçit yapılmadığına anlam verilemedi…

 

 

Haber;S.Kaşkır