Bundan 2 yıl önce yani 30 Mart 2014 günü Düzce'de seçim heyecanı vardı. 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına giden Düzceli seçmen, bir dönemlik aranın ardından Düzce Belediye Başkanlığı koltuğunu yine Mehmet Keleş'e verdi. 2 yılı geride bıraktığımız bu günlerde Düzceli vatandaşlardan başkanın icraatlarını değerlendirmesini istedik ancak bir dokunduk bin ah işittik!

Sahipsiziz

Mikrofon uzattığımız bir vatandaş, " vaatlerle geldi ama hiç birini yerine getirmedi. icraat hiç görmedik ki... başkanın bir şeyler yapması lazım. diğer şehirleri görüyoruz. sahipsiziz. Düzce bunu hak etmiyor."sitem etti.

Makam Arabası Gündemde!

2 yıllık icraatlarını sorduğumuz vatandaşlardan bir kısmı, "icraat mı, nerede?" diyerek bugüne kadar somut bir çalışma göremediklerini ifade etti.  Düzce halkının Başkan Keleş'in en akılda kalan icraatları ise zaman zaman ulusal basına da yansıyan makam arabası, saat kuleleri gibi tartışma yaratan çalışmalar olduğu aldığımız cevaplarda bir kez daha görüldü.

 Hayata Geçirilemeyen Yatırımlar

Mikrofon uzattığımız vatandaşlardan kimi otopark, kimi kaldırımları, kimi Düzce'nin mahallelerindeki yetersizliklerden dert yandı.  Yıllardır bir türlü hizmete sokulamayan Kültür Merkezi, terminal gibi yatırımlarla ilgili beklentinin de hala karşılanmaması vatandaşların eleştirisine neden olduğu görüldü.

İlk Dönem Daha Başarılıydı

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in icraatlarından memnun olanlar da yok değildi, ancak ilk belediye başkanlığı dönemiyle kıyaslayarak "ilk dönem çok başarılıydı onu yakalamadı" yorumunda bulunanlar da çıktı.

Gelecekten beklentiler...

 Geriye kalan 3 yıllık dönemle ilgili vatandaşların ikiye bölündüğü görüldü.  Melensu Park gibi mega projeleri olan Başkan Keleş'in bu vaatlerini hayata geçirebileceğine inanan vatandaşlar, "onda o potansiyel var" diyerek desteğini esirgemedi. Bir kısım vatandaşlarsa 2 yılda icraat göremediklerini, geri kalan 3 yılda da bu durumun değişmeyeceğini savundu.


Haber:S.KAŞKIR