2011'i geride bırakıp 2012 yılına merhaba denilecek gece için Düzce'de kimi vatandaş restaurant, otel ya da eğlence mekanlarını tercih ederken ay sonunu zor getiren çoğu vatandaş ise, yılbaşını evinde getirecek. Ancak yeni yılda gelecek zamlar yetmezmiş gibi yılbaşı gecesinde evinde ailesiyle hoşça vakit geçirmek isteyen vatandaş, kuruyemişini bile ağız tadıyla yiyemeyecek. Yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezi kuruyemiş ürünlerinde, olumsuz iklim koşulları nedeniyle rekolte düşünce, fiyatlarda yüzde 60’a varan artışlar yaşandı. Özellikle özel günlerde çok fazla tüketilen bir gıda maddesi olan kuruyemişi almak bu zamla neredeyse lüks oldu. Kuruyemişçiler henüz umdukları satışı yapamadıklarını belirtirken vatandaşların kuruyemişini sıcak sıcak almak isteyeceğinden satışların bugün artmasını beklediklerini dile getirdi.

Rağbet çeyrek bilete

Yılbaşının bir diğer vazgeçilmezi de milli piyango biletleri. Vatandaşa, yeni yıla zengin biri olarak girme hayalleri kurduran biletler neredeyse tükendi. Seyyar milli piyangocular satışların iyi gittiğini ifade ederken, çeyrek 9, yarım 18, tam 36 TL olan biletlerden en fazla tercihin çeyrek bilete olduğunu ifade etti.

Vatandaşın yılbaşı programı

Peki vatandaş yılbaşı gecesini nasıl geçirecek? İşte bu sorunun yanıtını sokaktaki vatandaştan aldık. “Yılbaşını divanda geçireceğiz” diyerek espirili bir yanıt veren emekli bir vatandaş, marketlerin pahalılığından yakınarak, “Pazardan meyve falan aldık fiyatlar pazarda daha ucuz. Marketlerde pahalı olabiliyor.” dedi.

Evli bir çift yılbaşını evde geçirmeyi düşündüklerini ifade edereken baş başa romantik bir gece planladıklarını söyledi.

Yılbaşı için özel bir planı olmadığını belirten görüşünü aldığımız başka bir vatadaş ise “Ekstra bir hazırlık yapmadık. Normal geçireceğiz.” diye konuştu.Yurtta kalan bir öğrenci ise “Arkadaşlarımızla bir program hazırlamadık. Yılbaşını yurtta geçirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

Haber; C. ÜSTÜNER