Aniden bastıran sağanak yapış Düzce’nin birçok noktasını göle çevirirken, bazı vatandaşlara faturası da ağır oldu. İki gündür aralıklarla, bazen şiddetini artırarak devam eden yağmur yağışı, kentti olumsuz etkiledi.

Yağmur suyu ile birlikte gelen çamur, Düzce sokaklarını sarıya boyadı. Şiddetli yağmurla birlikte kentte alt ve üst yapı büyük oranda zarar görürken, birçok işyeri ile evlerin bodrum ve zemin katlarını su bastı. Dere yataklarında sular yükseldi.
Yağmur suyundan zarar görenlerden biri de Karaca Mahallesi’ndeki Şantiye Sokak sakinleri… Sokakta Bahçeler sularla dolarken, zemin katta oturanlar yağmurdan nasibini aldı.



Lağım sularının taştığını iddia eden vatandaşlar, hastalık kapmaktan endişe ediyor. Bu nedenle yetkililere sitemde bulunuyor:
Evini su basan Yurdanur Durmuş, “Seçim zamanı oy için kapı kapı geziyorlar da şu pisliği temizlemek için neden kimse gelmiyor? Oy alınırken alınıyor şu pislikten kimse kurtarmıyor. 2015’de lağımın içinde yaşıyoruz. Bunu yapamıyorlarsa istifa etsinler. Yapabilenler gelsin.” dedi.

7 yıldır aynı problemi yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, belediyenin söz verdiği halde yapmadığını attı.Diğer bir sokak sakini Ali Durmuş, “7 yıldır aynı çileyi çekiyoruz. Vatandaşı mağdur etmesinler. Biz vergilerimizi veriyoruz. Göbeklere çiçek çekeceklerine alt yapı yapsınlar. Çare bulsunlar.” dedi.