‘La ilahe illallah Muhammeden Resulullah’ cümlesi ile ifade edilen Allah’tan başka ilahları reddedip, ilah olarak yalnızca O'nu kabul etmek manasına gelen ‘Tevhid’ kelimesinin anlamını sokaktaki vatandaşımıza bilip bilmediğini sorduk. Ramazan ayı içerisinde olmamız dolayısıyla yönelttiğimiz soru, yaptığımız röportajlar arasında bugüne vatandaşlarımız için cevaplaması en zor konular arasında yer aldı. 
 
Sorumuzu yönelttiğimiz vatandaşlardan bir kısmı tevhid kelimesinin kendilerine dini bir terim çağrıştırdığını ifade etse de tam olarak ne anlama geldiğini söylemekte zorlandılar.
 
Vatandaşlardan bazıları uzun uzun düşünse de tevhid kelimesini ne anlama geldiğini ifade edemeyince çareyi yanındaki arkadaşına bakarak ipucu alarak cevaplamaya çalıştı. ‘Bilmiyorum’ diye yanıt verenler arasında ise genç ve yaşlı ayrımı yapmak mümkün olmadı. Vatandaşlar arasında sorumuza az da olsa sevgiyi ifade ettiği yanıtını verenler oldu. Vatandaşlar arasında tevhidin ‘birlik ya da bir olma’ anlamına geldiğini ifade edenlerin sayısı da bir hayli fazla olsa da vatandaşların sorumuzu duyduğunda cevap vermesi genel olarak hiç de kolay olmadı.

Haber:Y.SEVER