2014 Yerel Seçimlere sayılı günler kaldı, heyecan iyiden iyiye arttı. Siyasi Partilerin Belediye Başkan Adayları seçim çalışmaları için Mahalle, mahalle geziyor. Düzce Siyasi Parti bayraklarıyla donatılmış bayram havasında! Halka göre Düzce seçim havasına girdi. Her köşe başından bir seçim arabası çıkıyor, sokaklarda partilerin seçim müzikleri birbirine giriyor… Seçime 17 gün kala halka seçim atmosferini sorduğumuz Düzce’de, vatandaş rekabetin olması istiyor ancak tadında kalması gerektiği görüşünü savunuyor.

Halkın nabzını tuttuğumuz Düzce sokaklarında, kimisi tarafını açıkça belli etti ve partisini silip süpüreceğini iddia etti, seçime geri sayım devam ederken kafası karışık seçmen de vardı. Hazır mikrofonlarımızı gören bazı vatandaşlarda şimdiye kadar karşılaşamadığı belediye başkan adaylarına seslenme imkanı buldu. 

Seçime 17 gün kala partiler arası dalaşmalarında artmaya başladığı bugünlerde yaşanan atmosferi sorduğumuz vatandaşların bir kısmı bu durumu “Her seçim döneminde olur, seçimin genel kuralı.” Şeklinde yorumlarken, kimisi de siyasilere anlamlı mesajlar verdi.


Vatandaşların bir kısmı, “ Birbirleri arasında polemiğe girmeye lekelemeye gerek yok. Her partinin belli bir geçmişi vardır. Dalaşma doğru değil, birbirinin ayıbını araştırmamalı. Böyle bir noktaya varamazsınız. Kendi yapacakları işleri anlatmalı. Söylediklerinde de gerçeklik olmalı.” dedi.

 

Haber;S.Kaşkır